iSerbia - Uskoro nova IT radionica za frilensere!
U Kancelariji za mlade Gradske uprave Begrada, u sredu 29.03. sa pocetkom od 16.00h održaće se III mentorska radionica „Od ideje do realizacije - biznis model za IT startap” u realizaciji iSerbia.

Autor: Suzana Marjanović

Priredila: Marija Planić

Foto: Pixabay

Ove radionice su deo projekta, trodnevnog Freelance Fest-a, koji je nedavno realizovalo udruženje iSerbia, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta. Najzainteresovaniji učesnici festa su dobili priliku da svoje sposobnosti dodatno usavrše na mentorskim radionicama za frilensere. Više o frilenserima pročitajte u Vodiču za frilensere.

Na radionici će se praktično raditi sa mentorom Milošem Belčevicem, bivšim frilenserom, koji je svoju karijeru započeo u iSerbia, da bi sada postao direktor danskog startapa Opinodo u Srbiji. Na radionici će polaznici, uz Miloševu pomoć, na papiru beležiti svoje ideje i planove, zatim će dobiti individualna uputstva kako to da ostvare, gde da se registuju, kome da se obrate, šta da usavrše, a šta da promovišu. Biće takođe i networking aktivnosti i fokus na to da se sa njima uspostavi diskusija o IT industriji, da se čuju i njihova pitanja, ideje i planovi i da im se daju povratne informacije.

Foto: Pixabay

Miloš Belčević je za portal iSerbia izjavio:„Voleo bih da iskoristimo priiku da na konkretnim primerima i iskustvima razradimo različite ideje za IT startape, prednosti i izazove rada iz Srbije, kao i da se pozabavimo alatima koji startapima pomažu od ideje, preko validacije ideje, do realizacije. Zatim, da se pozabavimo konkretnim pitanjima, kao što su: građenje tima, marketing i pitanjima, koja konkretno zanimaju učesnike”.

Broj mesta za frilensere, prvenstveno učesnike Freelance Fest-a, je ograničen - možete se prijaviti putem mejl adrese: stipendije@iserbia.rs.

Ako krenete, negde ćete stići sigurno, ako ne krenete, onda zasigurno ostajete u mestu - tako da... vidimo se u sredu. :)


Marija je zaljubljenik u pozorište, koja kroz svaku svoju ulogu pokušava, najpre da razume postupke ljudi u pojedinim situacijama, a potom da svoje saznanje prenese na gledaoce.

***

Pročitajte i:

Počele su radionice za uspešne frilensere
Radionice za frilensere uveliko u toku!
Objavljeni su onlajn Vodiči za mlade!

***

Ovaj tekst je nastao našom željom da mladi, koji imaju šta da kažu i doprinesu informisanosti i edukaciji naše omladine, prenesu svoje ideje i saznanja. Ukoliko želiš da i ti budeš član našeg mladog tima i doprineseš razvoju naših ambicija, tvoje ideje su nam dobrodošle! CV i jedan tekst pošalji na urednistvo@iSerbia.rs uz Cc na office@iSerbia.rs, sa naznakom „Prijava / novinar“. Otvoreno za sve od 15 do 35 godina. Prijem novih novinara vršimo do svakog prvog dana u mesecu.


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI