иСербиа - Уписујете ФОН или ФПН? Ево информација за Вас!

Сутра, 26. јуна, почиње полагање пријемних испита на Факултету политичких наука, а наредног дана на Факултету организационих наука. Истражили смо шта пријављени кандидати полажу, када излазе резултати и колико има буџетских и самофинансирајућих места на ова два факултета.

Autor: Ana Ćurić

ФОТО: Facebook

Пријемни испит на Факултету политичких наука одржаће се у понедељак, 26. јуна 2017. године, и то по следећем распореду: прво ће се одржати полагање за студије политикологије и међународне студије, са почетком у 9 часова, затим за студије новинарства са почетком у 12 часова, док ће последњи полагати они који су се пријавили за студије социјалне политике и социјалног рада, са почетком у 15 часова.

У зависности од студијског програма, пријемни испит садржи тестове из историје, социологије, Устава и права грађана, српског језика и књижевности и психологије.

Прелиминарни резултати биће објављени 28. јуна, а могућност жалби на прелиминарну ранг листу отворена је до 1. јула. Коначна ранг листа биће објављена 3. јула, док је упис примљених кандидата предвиђен за наредни дан, 4. јул. Распоред уписа на основу студијских програма налазиће се на огласној табли, уз коначну ранг листу.

Од укупног броја студената који ће ове године уписати ФПН, за њих 150 предвиђен је буџет, док је преосталих 350 места самофинансирајуће. Распоред места по смеровима можете погледати ovde.

<имг цласс="тфлоат" срц="хттп://с9.постимг.орг/пјс8цгу7з/фон.јпг" />

ФОТО: Facebook

Факултет организационих наука организује пријемни испит 27. и 28. јуна. Првог дана, у уторак, кандидати ће полагати тест из математике, док ће наредног дана, у среду, полагати тест опште информисаности.

Резултати ће бити објављени већ 28. јуна, а примедбе на резултате пријемног испита предвиђене су за 29. јун. Прелиминарну ранг листу и распоред уписа кандидати ће моћи да виде 30. јула. Примедбе на прелиминарну ранг листу моћи ће да се уложе Централној комисији 2. јула, а декану 3. јула.

Коначна ранг листа на ФОН-у биће истакнута 4. јула, док је упис кандидата планиран за четвртак 6. јул 2017. године.

Ове године Факултет организационих наука уписаће 760 студената, од којих ће 385 бити на буџету. Распоред буџетских и самофинансирајућих места по смеровима можете погледати ovde.

Свим будућим бруцошима желимо много среће на пријемном!

ИЗВОР: FPN / FON


***

Прочитајте и:

Danas počinju prijave na Filološkom i Pravnom
Za buduće brucoše: Beogradska poslovna škola
Koji si ti tip studenta na fakultetu?

***

Укључи се! Овај текст настао је нашом жељом да створимо алтернативни веб простор за студенте, где могу да пишу и информишу се о оним темама које сматрају важним. Уколико желиш да и ти пишеш за студентску рубрику, твоје идеје су добродошле! Није потребно претходно искуство, већ само заинтересованост за студентска питања. Да бисте се пријавили кликните OVDE. Пријем нових новинара вршимо до сваког првог дана у месецу!


Желим повремено да добијам мејлове од портала о вестима, најновијим конкурсима и активностима OVDE

Odricanje od odgovornosti

Коментари

ВЕСТИ