Nakon odlaska u penziju mnogi ljudi odluče da žive u staračkom domu, ali pet bakica u Americi se odlučilo na nešto sasvim drugačije. Poželjele su da imaju svoje male kuće, da budu mobilne 24 časa dnevno i da im je sve na dohvat ruke. I ne samo to – neke od njih su u penzionerskim danima udružile snage i pokrenule pravi mali biznis!

Autor: Vesna Drakulić

Foto: Lola Magazin

Bette Presley je u 72. godini svog života odlučila da se iz svoje velike prikolice preseli u mnogo manju kuću na točkove. Njena kućica je veličine 166 kvadratnih stopa, ima solarne ploče, a Bette i dan danas putuje po svijetu.


Foto: Lola Magazin

Shirley Louiselle nije bila toliko zainteresovana za kuću na točkovima, koliko za to da joj životni prostor bude što manji i funkcionalniji. Njen unuk joj je sagradio kućicu veličine 240 kvadratnih stopa i uskoro je osnovao kompaniju “Next Door Housing” koja se bavi izgradnjom kućica sa niskim radnim površinama i ormarićima, te kupatilima u koja mogu ući osobe u invalidskim kolicima. Tu je i kompanija “MEDCottage”, čije kuće imaju pametne sisteme koji podsjećaju starije ljude da popiju svoje lijekove na vrijeme.


Foto: Lola Magazin

No, najzanimljivija je priča o tri bakice po imenu Antonia, Gina i Lidia koje ni penzija ni starost nisu mogli zadržati na jednom mjestu. Život ih je iz rodne Italije odveo u Ameriku, ali njih tri ovih dana vraćaju miris italijanske kuhinje američkim porodicama. Pitate se kako? Pod imenom “Sausage Nonnas” ove tri simpatične bakice u saradnji sa Uberom putuju Amerikom u svojim kućicama na točkove i pripremaju najukusnija italijanska jela u kojima uživaju svi posjetioci događaja “Sausage Sundays”.

Ni ne zvuči kao loš način da se prijatno živi i u starosti, zar ne?

Izvor: Lola Magazin

***

Pročitajte i:
Najčešće zablude o majčinstvu
Emi Neter: Matematički genije
Ustanimo protiv online seksizma!


***

Ovaj tekst nastao je našom željom da stvorimo alternativni veb prostor za mlade gde mogu da pišu o svim onim temama koje smatraju važnim, iskreno i bez ograničenja! Ukoliko želiš da i ti budeš član našeg mladog tima i doprineseš razvoju naših ambicija, tvoje ideje su nam dobrodošle! Nije potrebno iskustvo, već samo želja i ideje! CV i jedan tekst sa validnog mejla pošaljite na ifemin@iserbia.rs CC office@iserbia.rs, sa naznakom "Prijava / o ženama". Prijem novih dopisnika vrši se najkasnije svakog prvog dana u mesecu. Otvoreno za sve od 15 do 35 godina. Prijem novih novinara vršimo do svakog prvog dana u mesecu.Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI