iSerbia - Teksas: Udarac za svaki prekršaj!
Loše ponašanje učenika u tri škole u Teksasu biće kažnjavano udaranjem drvenom šibom.

FOTO: pixabay.com

Priredila: Milica Milošević


Kako prenosi Independent, osoblje ovih škola, u kojima se vaspitavaju učenici od 4 do 18 godina, mogu udariti nevaljale učenike.

Pod lošim ponašanjem učenika podrazumeva se nepoštovanje školskih pravila ili neposlušnost prema nastavnicima. Za svaki prekršaj učenik će dobiti jedan udarac.

Sa ovom vaspitnom merom biće upoznati i roditelji koji će prilikom upisivanja deteta u školu biti pitani da li su saglasni sa tim da se njihovo dete fizički kažnjava. Samo će se deca onih roditelja koji pristanu ovako vaspitavati.FOTO: pixabay.com

Svaka škola će voditi statistiku o broju udaraca, kako bi se izvršila evaluacija nanovo uvedene vaspitne mere, a učenike će moći da udaraju samo nastavnici i direktor škole.

Endrju Amaro, nastavnik u jednoj od ovih škola, rekao je kako se nada da će ovo biti efektivniji način vaspitavanja dece uzrasta od 4 do 12 godina, nego kažnjavanje. On veruje u ovaj način rada koji se primenjivao i dok je on išao u školu.

***

Pročitajte i:

Afrika: Sve čari egzotičnog kontinenta
Kako muzika utiče na autizam?
Prošetaj se crvenim tepihom Ratka Dangubića!

***

Ovaj tekst je nastao našom željom da mladi, koji imaju šta da kažu i doprinesu informisanosti i edukaciji naše omladine, prenesu svoje ideje i saznanja. Ukoliko želiš da i ti budeš član našeg mladog tima i doprineseš razvoju naših ambicija, tvoje ideje su nam dobrodošle! CV i jedan tekst pošalji na urednistvo@iSerbia.rs uz Cc na office@iSerbia.rs, sa naznakom „Prijava / novinar“. Otvoreno za sve od 15 do 35 godina. Prijem novih novinara vršimo do svakog prvog dana u mesecu.


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVD

Odricanje od odgovornosti


Komentari

VESTI