Svilajnčani ne bacaju zatvarače sa flašica vode, sokova, mleka, jogurta, ulja, šampona, kupki, omekšivača, deterdženata, dezodoransa, pasta za zube i kinder jaja. Sakupljanjem plastičnog otpada, njegovom reciklažom i prodajom u humanitarne svrhe Svilajnčani čuvaju okolinu i čine dobra dela.

Autor: Marko Mirković

FOTO: TvCentar

Velika akcija Doniraj čep da život bude lep koja se sastoji od prikupljanja plastičnih čepova u humanitarne svrhe u Svilajncu je izazvala veliko interesovanje građana i lokalnih institucija.

Prikupljanje čepova od čvrste plastike, trenutno se vrši u PU „Dečja radost“, Resavskoj biblioteci, osnovnim i srednjim školama, Opštini Svilajnac, Centru za socijalni rad, KJP „Morava“, lokalnim medijima i drugim institucijama.

FOTO: Opština Svilajnac

Celokupna zarada od prodaje čvrste plastične ambalaže, koju će Svilajnčani sakupljati u velikoj martovskoj akciji, biće upotrebljen za lečenje dvogodišnjeg Dušana Todorovića iz Kušiljeva, koji boluje od najtežeg oblika malignog oboljenja kod dece.

Početkom aprila, svi pojedinci i organizacije koje žele da doniraju prikupljene čepove, moći će to da urade u centru Svilajnca u okviru jednodnevne akcije koja će biti blagovremeno najavljena.


Marko, večiti borac za kreativnu slobodu reči i foklorne tradicije!

***

Pročitajte i:

Poslednja priča o Gruziji
Kako do sjajnog saopštenja za javnost?
Uticaj društvene klase na ponašanje


***

Ovaj tekst je nastao našom akcijom da mladi postanu dopisnici iz svog kraja. Ukoliko želiš da i ti budeš deo našeg mladog tima i pišeš o događajima i uspesima svojih mladih sugrađana, prijavi se popunjavanjem ovog kratkog formulara. Važni su nam isključivo tvoj entuzijazam i želja da se proširi glas omladine iz svih krajeva! Otvoreno za sve od 15 do 35 godina. Prijem novih dopisnika vrši se do svakog prvog dana u mesecu

Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI