иСербиа - Студенти покрените своју компанију!

Од јесени почиње са радом Стартуп центар намењен студентима Економског факултета Универзитета у Београду, који желе да закораче у свет предузетништва. Реч је о бесплатном програму који ће помоћи младима да покрену своје компаније.

ФОТО: Антун Дебак

Приредила: Ана Котур

Уз подршку ментора компаније MVP Workshop, студенти ће моћи да развијају своје предузетничке идеје и направе прве кораке у пословању. Током тромесечног рада у Стартуп Центру, изабрани тимови ће радити на валидацији својих идеја и побољшању производа/услуге, како би спремни изашли на тржиште са својом компанијом.

Центар ће водити искусни тим ментора (продуцт менаџера, дизајнера и програмера) компаније МВП Ворксхоп. Свако од њих има преко десет година искуства у грађењу успешних стартапова, а један од пројеката на коме су сви заједно радили је била фирма Девана Тецхнологиес.

Од 1. јула отворене су online prijave за тимове који желе да се прикључе тромесечном програму развоја бизнис идеја.

Пријаве су отворене до 15. септембра 2017. године.

Пресудно за избор тимова, који ће радити са менторима у Стартуп центру је бизнис идеја. У обзир се неће узимати област студирања, ни да ли студенти похађају приватни или државни факултет у Београду. Једини обавезан услов за пријаве је да један члан тима буде студент Економског факултета Универзитета у Београду.

У својим пријавама тимови имају задатак да доставе попуњен Бусинесс модел цанвас, обаве разговоре са потенцијалним клијентима и пошаљу биографије свих чланова тима. Како би олакшали сам процес пријава, почетком септембра организујемо радионицу за све који желе да развијају своју фирму у Стартуп центру, а имају проблем да попуне потребну документацију.
За радионицу се пријавите на мејл: ljiljana.bjelicic@mvpworkshop.co.

Комисија представника МВП Ворксхоп-а и Економског факултета изабраће, крајем септембра, три тима који ће од октобра радити са менторима на грађењу својих компанија. Детаљније о пријавама прочитајте OVDE.

Центар се налази у згради Економског факултета у Београду и резултат је сарадње компаније МВП Ворксхоп, која се бави валидацијом идеја стартапа у раној фази, и Центра за сарадњу са привредом, Економског факултета у Београду.

Модерно опремљен простор Стартуп центра даје сјајне услове за рад тимова, као и подстицајну атмосферу за размишљање и грађење нових бизниса. Отворен простор омогућава размену идеја, а посебан део намењен је дружењу свих учесника и извођењу предавања.

Закорачите храбро у свет предузетништва!

Ана, дружељубива и радознала студенткиња; воли да пише, води интервјуе, истражује и похађа разне едукативне курсеве.

***

Прочитајте и:

Beograd: Studenti predstavili 57 zemalja
S. Nedeljković: Dobar novinar je dobar čovek
Defile zastava: između nas barijere ne postoje!

***

Укључи се! Овај текст настао је нашом жељом да створимо алтернативни веб простор за студенте, где могу да пишу и информишу се о оним темама које сматрају важним. Уколико желиш да и ти пишеш за студентску рубрику, твоје идеје су добродошле! Није потребно претходно искуство, већ само заинтересованост за студентска питања. Да бисте се пријавили кликните OVDE. Пријем нових новинара вршимо до сваког првог дана у месецу!


Желим повремено да добијам мејлове од портала о вестима, најновијим конкурсима и активностима OVDE

Odricanje od odgovornosti

Коментари

ВЕСТИ