iSerbia - Studenti, izađite iz svoje zone komfora!
Radionice na temu zone komfora se ponovo organizuju u saradnji sa Studentskim kulturnim centrom (SKC) i Udruženjem Transakcionih Analitičara (TAUS). Koncept rada podrazumeva ciklus od tri radionice u trajanju od dva sata, a preostali termin je 11. april.

Foto: Facebook

Priredila: Kristina Đorđević

Poznato okruženje pruža nam osećaj sigurnosti, znamo šta možemo da očekujemo u svakom trenutku i kako da se sa tim nosimo, a to ima svoje prednosti, jer smo opušteni i možemo da se posvetimo onome što nas u tom trenutku zanima. Svakako da u zoni komfora vidimo određene prednosti, ali da li je ona uvek dobra po nas?

Okruženje može da postane suviše poznato i tada nam ne dopušta da se razvijamo,. Međutim, bilo kakvo istupanje iz zone komfora doživljavamo kao nešto strašno. Javljaju se brojni strahovi od neuspeha, nepoznatog, od toga da će se isuviše promeniti naš identitet itd, a opet, svesni smo činjenice da izlaženje iz te zone nije uopšte toliko ,,strašno’’ i ništa nam se ne može desiti. Desiće se samo jedno novo iskustvo koje će se pretočiti u spoznavanje sebe.

Tema ovog ciklusa radionica je razumevanje koncepta zone komfora. Glavno pitanje je: Zašto nam izlazak iz nje često može izgledati gotovo nezamisliv? Pored toga, sa učesnicima će se raditi na konkretnim situacijama koje se tiču njih samih i u kojima žele da načine promenu. Rad na konkretnim situacijama će se vršiti kako u grupi, tako i kroz individualne konsultacije.

Koncept rada podrazumeva ciklus od tri radionice u trajanju od dva sata: 18.00-20.00h, kao i konsultacije između njih. Broj mesta je ograničen na 15 i prisustvo na sve tri radionice je obavezno.

Studenti se mogu prijaviti na mejl: jelena.spremo.psiholog@gmail.com.

Radionice drže Jelena Spremo i Bojana Matović. Jelena je doktorant psihologije i master filozof. Bojana je master psiholog i ima pet godina iskustva u oblasti ljudskih resursa. Njih dve su na 4. godini psihoterapijske edukacije iz transakcione analize.


Izvor: Facebook

Kristina je sanjar, u snu živi, u snu diše, a pokušava i da ih napiše.

***

Pročitajte i:

Sportom protiv stresa u ispitnim rokovima
Odustajanje od fakulteta - teret ili olakšanje?
Iskustva studenata sa različitih programa razmene

***

Uključi se! Ovaj tekst nastao je našom željom da stvorimo alternativni veb prostor za studente, gde mogu da pišu i informišu se o onim temama koje smatraju važnim. Ukoliko želiš da i ti pišeš za studentsku rubriku, tvoje ideje su dobrodošle! Nije potrebno prethodno iskustvo, već samo zainteresovanost za studentska pitanja. Da biste se prijavili kliknite OVDE. Prijem novih novinara vršimo do svakog prvog dana u mesecu!


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI