iSerbia - Složno za Milu Panić - apel za pomoć
Ovog meseca su se svi Piroćanci digli na noge. Zajedničkim snagama su odlučili da budu humani i svojoj sugrađanki maloj Mili Panić pomognu u ozdravljenju. Mila Panić ima pet godina i boluje od neuroblastoma - najčešćeg embrionalnog kancera.

Autor: Katarina Ćirić

FOTO: Pirot Plus online

Mila Panić je devojčica koja je obolela od neuroblastoma - teškog oblika kancera. Za njeno lečenje je potreban odlazak u Tursku koji ni malo nije jeftin.

Naime, mala Mila otpočela je lečenje 8. marta u turskoj klinici. Za njeno izlečenje je neophodno šest ciklusa hemioterapija, a cena jedne je 33 hiljade evra, tako da je turska klinika ispostavila račun od 198 hiljada evra.

Piroćanci su organizovali akcije svuda po gradu. Radnici u fabrikama su davali donaciju, restorani i kafići su postavljali kutije za dobrovoljni prilog samo da se što više prikupi i pokaže da su jaki samo kad su složni.

Predrag Stefanović, vlasnik brze hrane „Canucks“ odlučio je da se priključi sakupljanju novca za lečenje, te je uplatio novac za svoju sugrađanku.

Uplatio sam koliko sam mogao. Pred njom je život i nadam se da će se izboriti sa ovom opakom bolešću. Poručio bih i ostalim ljudima dobre volje da se priključe akciji i pomognu - ko koliko ima i može, rekao je vlasnik brze hrane.

Budite humani i pomozite onda kad je nekome najteže. Nekada naše malo nekome može biti dovoljno!

Svi ljudi dobre volje mogu da pomognu porodici Panić uplatom na tekući račun oca Miroslava Panića kod AIK banke broj: 105-000040300690230.

Katarina je svestrana i znatiželjna, voli pisanje i želi da informacije o svom gradu deli sa svima

***

Pročitajte i:

Održan 5. Sajam peglanih kobasica u Pirotu
Danica Gogov: Brzim hodom i štopericom do uspeha
Pirot: Prvi turnir u malom fudbalu

***

Ovaj tekst je nastao našom željom da mladi, koji imaju šta da kažu i doprinesu informisanosti i edukaciji naše omladine, prenesu svoje ideje i saznanja. Ukoliko želiš da i ti budeš član našeg mladog tima i doprineseš razvoju naših ambicija, tvoje ideje su nam dobrodošle! CV i jedan tekst pošalji na urednistvo@iSerbia.rs uz Cc na office@iSerbia.rs, sa naznakom „Prijava / novinar“. Otvoreno za sve od 15 do 35 godina. Prijem novih novinara vršimo do svakog prvog dana u mesecu.


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVD

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI