iSerbia - Saveti uspešnih žena iz celog sveta
Za uspjeh je potrebna volja, ljubav i vjera da se on može ostvariti. Potreban je takođe i neko ko će vam reći da vi to možete i dati vam savjet, onda kada je on najpotrebniji. Možda neće biti najpametniji, čak ni pretjerano važan u tom trenutku, ali kasnije kada se ostvarite i osvrnete na taj period sjetićete se osobe koja vam ga je dala i riječi koje su na određeni način usmjerili vaš životni tok.

Autor: Sara Velaga

Foto: pixabay

Važno je imati nekoga ko vjeruje u vas, čak i onda kada vi sami ne vjerujete u sebe. Zato što život pred vas stavlja različite izazove, a na vama ostaje da shvatite kako da ih savladate i kome da vjerujete. Onda kada sebi ne možete, ne umijete ili se ne usudite, osvrnete se oko sebe i ugledate tu jednu osobu koja vam kaže da vi to možete. I vi zaista uspijete. Šta su vam rekli tada, oni koji su vas voljeli?

Neke od uspješnih žena svijeta podijelile su sa javnošću savjete koje su dobile, a koji su bili najbolji ikada, jer su im omogućili da jednog dana poslušaju iste i ostvare ono što su htjele. Evo i koji su:

Sheila Marcelo, osnivačica care.com:

Budi otvorena, susretljiva i druželjubiva. To će ti pomoći u mnogim situacijama.


Foto: Lola Magazin

Diane von Furstenberg, modna dizajnerka:

Strah nije opcija.


Foto: Lola Magazin

Sharmeen Obaid-Chinoy, režiserka dokumentarnih filmova:

Ako govoriš istinu, ja ću stajati uz tebe, a i ostatak svijeta će uraditi isto.


Foto: Lola Magazin

Abigail Disney, režiserka dokumentarnih filmova:

Nemoj ni ustajati iz kreveta, ako ne misliš uraditi nešto veliko.


Foto: Lola Magazin

Tara Roberts, suosnivačica Girltank online platforme za osnaživanje žena u poslovnom sviejtu:

Nije važno koliko puta padneš, već koliko brzo ustaneš nakon svakog pada.


Foto: Lola Magazin

Sunitha Krishnan, osnivačica Prajwala platforme za prevenciju trgovine ljudima:

Ne trudi se zadovoljiti nikoga osim sebe, jer na kraju dana trebaš imati snage da staneš pred ogledalo i sebi kažeš da si dobra.


Foto: Lola Magazin

Mary Robinson, sedma predsjednica Irske:

Odrastajući sa četvoricom braće naučila sam da imam pravo da dobijem u životu onoliko koliko i oni. To mi je dalo samopouzdanje i volju da uspijem.


Foto: Lola Magazin

I zaista, svaki od navedenih savjeta je toliko jednostavan, ali realan i važan da ga se posluša. Velike životne odluke u suštini i nastanu u trenutku u kojem sebi dozvolite ili ne da vas savladaju strah, rodne i polne razlike, ispunjavanja tuđih umjesto svojih očekivanja, ali i odustajanje pri prvoj prepreci. Ono što vas najbolje uči jesu usponi nakon pada, jer tuđe greške možda jesu preporuka za učenje iz njih, ali svi znate da ste iz svojih učili ipak najbolje.

Osjećali, griješili, priznavali greške, popravljali i na kraju uspjevali. Zato što ste odlučili da ćete uspjeti, ali i zato što vam je neko rekao da možete to. Važno je imati takvu osobu.

Izvor: Lola Magazin

Pročitajte i:

8 mart: Borba za ljubav!
Svet se priprema za međunarodni štrajk žena
Razgovor sa rubrikom godine - iFemin


***

Ovaj tekst nastao je našom željom da stvorimo alternativni veb prostor za mlade gde mogu da pišu o svim onim temama koje smatraju važnim, iskreno i bez ograničenja! Ukoliko želiš da i ti budeš član našeg mladog tima i doprineseš razvoju naših ambicija, tvoje ideje su nam dobrodošle! Nije potrebno iskustvo, već samo želja i ideje! CV i jedan tekst sa validnog mejla pošaljite na ifemin@iserbia.rs Cc office@iserbia.rs, sa naznakom "Prijava / o ženama". Prijem novih dopisnika vrši se najkasnije svakog prvog dana u mesecu. Otvoreno za sve od 15 do 35 godina. Prijem novih novinara vršimo do svakog prvog dana u mesecu.


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti


Komentari

VESTI