iSerbia - Renexpo Water & Energy sajam u Beogradu
Najveći međunarodni sajam i konferencijski program o energetskom razvoju, zaštiti životne sredine, upravljanju vodama i opadom, kao i e – mobilnosti, „Renexpo Water & Energy“ u organizaciji REECO Srbije, održaće se u Beogradu u BelExpocentru u periodu od 25. do 27. aprila.

Autor: Jelena Marković

FOTO: REECO Srbija

Beogradski Renexpo predstavlja međunarodnu platformu koja pomaže pri sklapanju novih partnerstava u sektoru voda i energetike između stručnjaka koji dolaze iz Evrope i Zapadnog Balkana.

Sajam će ugostiti više od 100 izlagača iz 20 zemalja i na jednom mestu okupiti predstavnike ministarstava, javnih preduzeća, energetske savetnike lokalnih zajednica, industrija, korisnika energetskih usluga pružajući im mogućnost da se upoznaju sa obnovljivim izvorima energije, najnovijim tehnološkim dostignućima, inovacijama i rešenjima za održivi razvoj u oblasti energetike i životne sredine.

Teme u fokusu ovogodišnjeg sajma „Renexpo Water & Energy“ su: energija voda, energija vetra, biogas, biomasa, upravljanje čvrstim otpadom, tretman otpadnih voda, pijaća voda i upravljanje rizicima od poplave.

Kao zemlja partner četvrte manifestacije „Renexpo Water & Energy “ sa ukupno dvadeset kompanija učestvuje Kraljevina Holandija. U okviru sajma, Ambasada Kraljevine Holandije i REECO Srbija organizuju dve panel diskusije o iskustvima Holandije u odbranama od poplava i ESCO poslovanju.

Sajam „Renexpo Water & Energy“ se održava uz podršku Ministarstva rudarstva i energetike i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije, Programa UN za razvoj (UNDP), Ambasade Nemačke u Srbiji i FIPA.

Otvaranju sajma prisustvovaće ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović, direktor REECO grupe Johann Georg Rum, ambasador Holandije u Srbiji Henk van den Dool, ambasador Mađarske u Srbiji Atila Pinter i direktor Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Srbiju Daniel Berg.

Za informacije o programu i registraciji posetite zvanični sajt manifestacije.


Jelena Marković

***

Pročitajte i:

Posetite izložbu Olje Ivanjicki
Počinje festival „Bolje uradiTi sam"
Počinje manifestacija „Kulturno proleće"


***

Ovaj tekst je nastao našom akcijom da mladi postanu dopisnici iz svog kraja. Ukoliko želiš da i ti budeš deo našeg mladog tima i pišeš o događajima i uspesima svojih mladih sugrađana, prijavi se popunjavanjem ovog kratkog formulara. Važni su nam isključivo tvoj entuzijazam i želja da se proširi glas omladine iz svih krajeva! Otvoreno za sve od 15 do 35 godina. Prijem novih dopisnika vrši se do svakog prvog dana u mesecu


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti


Komentari

VESTI