iSerbia - „Rasplitanje“ u „Bazi Crna ovca“
Konceptualna izložba „Rasplitanje“ održaće se u subotu 13. maja, od 19 časova, u malom alternativnom kulturnom centru „Baza Crna ovca“ u ulici Žorža Klemansoa 16, u Beogradu.

Autor: Biljana Dražović

FOTO: Slavko Stamenić

Rasplitanje je počelo u februaru ove godine uz pivo, dobru muziku i priču dvoje neafirmisanih mladih umetnika. Sve posle toga je zapisano na beloj karton peni.

Tamara Naumović je autorka portala Blacksheep od 2015. godine i od tad „zapliće“ svake srede u okviru svoje kolumne „Zaplitanje jezikom“, a Slavko Stamenić svoj beg u realnost razvija kroz crno-beli film.

FOTO: Slavko Stamenić, Tamara i Slavko


Zašto izložba?

„Izložba je bila logičan ishod i predstavlja kulminaciju našeg zajedničkog rada poslednjih nekoliko meseci. Smatramo da tekst i fotografija treba da prate jedno drugo zbog jednog celovitog, potpunog, doživljaja same ekspresije stvaraoca i percepcije posmatrača. Da, i tekst može da bude deo izložbe.“

Jednostavnije, tekst i fotografija prave neraskidivu vezu još od početka nove era blogovanja.

Ovo je književno veče alternativnog karaktera, gde vi čitate, a Tamara i Slavko pitaju.

Izložba će biti otvorena za posetioce do 22. maja.
Radno vreme „Baze Crna ovca“ je od 17 do 21 h.

FOTO: Slavko Stamenić

„Baza Crna ovca“ je udruženje osnovano sa ciljem promovisanja kulture i umetnosti kroz radionice, kurseve, književne večeri i izložbe.

Ideja se rodila pre tri godine kada se grupa mladih okupila oko portala Blacksheep koji danas broji više od 350 autora iz zemlje i regiona i preko 30.000 pratilaca.

Nakon tri godine, javila se potreba za fizičkim prostorom i u tom cilju otvoren je i kulturni centar „Baza Crna ovca“ koje je mesto okupljanja, razmene novih znanja i ideja, druženja i širenja kulture i umetnosti za mlade i sa mladima.

Biljana Dražović

***

Pročitajte i:

Izložbe koje studenti mogu da posete u maju
Mladi za kulturu i obrazovanje
Konferencija o inovacijama u turizmu na Zlatiboru!

***

Ovaj tekst je nastao našom akcijom da mladi postanu dopisnici iz svog kraja. Ukoliko želiš da i ti budeš deo našeg mladog tima i pišeš o događajima i uspesima svojih mladih sugrađana, prijavi se popunjavanjem ovog kratkog formulara. Važni su nam isključivo tvoj entuzijazam i želja da se proširi glas omladine iz svih krajeva! Otvoreno za sve od 15 do 35 godina. Prijem novih dopisnika vrši se do svakog prvog dana u mesecu


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI