iSerbia - Radionice za frilensere uveliko u toku!
U Kancelariji za mlade gradske uprave Beograd 17. marta je održana II mentorska radionica za frilensere pod nazivom - „Kako internet i društvene mreže koristiti za frilensing”. Radionicu je vodila mentorka Miljana Kerču, koja je novinarka MTV-a i autor kursa Web novinarstvo na iAkademiji.

Priredila: Marija Planić

Foto: iSerbia - Miljana Kerču

Mentorske radionice su deo projekta, Freelance Fest, koji je nedavno realizovalo udruženje iSerbia, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta. Najzainteresovaniji učesnici trodnevnog Festa su dobili priliku da svoje veštine nastave da usavršavaju na mentorskim radionicama za frilensere. Više o frilenserima pročitajte u Vodiču za frielnsere.

Radionica je bila posvećena tome kako da blog ili razne društvene mreže budu mamac za njihovu promociju i izdvajanje iz mase. Diskutovalo se kako da svoje proizvode, usluge ili radne veštine predstave na tršištu, putem koji im je svima dostupan i besplatan. Oko 30 polaznika je imalo priliku da nauči kako da surfovanje po internetu pametno iskoristi i u poslovne svrhe, kao i kako da na Fejsbuk profilu sadržaj najbolje prezentuju.

Foto: iSerbia - Miljana Kerču

Mentorka Miljana Kerču je izjavila za portal iSerbia: „Veoma zanimljiv krug polaznika različitih interesovanja, koji su mnogo doprineli dinamici i živosti radionice svojim pitanjima/sugestijama. Bilo mi je drago što su posetili radionicu u tolikom broju i što ćemo ostati u kontaktu”.

Frilenserima je prezentovana ideja kako mogu da budu jedinstveni kreatori, koji imaju svoj blog i koga drugi mogu da prate. Na licu mesta radili su vežbe i praktične zadatke: pisali su promotivne blog - članke sa zadatom ili izabranom temom za njihovu internet promociju. Dobili su povratne informacije o tome, dodatne marketinške savete, kao i materijal sa radionice.

Na narednim radionicama je predviđeno, da uz visoku interaktivnost polaznika, mentori daju praktične savete u oblastima frilensinga, koje su polaznicima najzanimljivije.


Marija je zaljubljenik u pozorište, koja kroz svaku svoju ulogu pokušava, najpre da razume postupke ljudi u pojedinim situacijama, a potom da svoje saznanje prenese na gledaoce.

***

Pročitajte i:

Počele su radionice za uspešne frilensere
Ovo su utisci sa Freelance fest-a!
Objavljeni su onlajn Vodiči za mlade!

***

Ovaj tekst je nastao našom željom da mladi, koji imaju šta da kažu i doprinesu informisanosti i edukaciji naše omladine, prenesu svoje ideje i saznanja. Ukoliko želiš da i ti budeš član našeg mladog tima i doprineseš razvoju naših ambicija, tvoje ideje su nam dobrodošle! CV i jedan tekst pošalji na urednistvo@iSerbia.rs uz Cc na office@iSerbia.rs, sa naznakom „Prijava / novinar“. Otvoreno za sve od 15 do 35 godina. Prijem novih novinara vršimo do svakog prvog dana u mesecu.


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI