iSerbia - Proslavite „Svetski dan džeza“
„Svetski dan džeza“ i ove godine biće obeležen, 30. aprila u Domu omladine Beograda i to nastupom poznate džez i soul pevačice Irene Blagojević.

Autor: Dragana Pirgić

FOTO: We Love Design

Od 2012. godine Dom omladine i Beogradski džez festival redovno obeležavaju „Svetski dan džez muzike“, koji se u svetu proslavlja od 2011. godine kao zvaničan UNESCO praznik koji slavi različitost, dijalog među kulturama, razumevanje i spaja ljubitelje džez muzike širom sveta.

Muzičarka Irena Blagojević, poznata po džez, pop i soul zvuku, ovaj put će imati priliku da svojim nastupom obeleži Dan džeza. Ona je nedavno objavila novi album, „Blistavi grad“ koji donosi devet pesama pisanih i komponovanih u džez maniru. Pored ovog, Irena Blagojević ima iza sebe album „Jutro bez ljubavi“ kao i zapažene singlove „Lonely Days“ i „Memories of You“. Pored prepoznatljivog glasa izdvaja je i to što gotovo sama piše tekstove, komponuje i radi aranžmane za svoju muziku.

FOTO: LookerWeekly

Koncert Irene Blagojević biće održan u Velikoj sali Doma omladine u 21 čas, a ulaznice su u prodaji po ceni od 400 dinara.

Svake godine jedan grad bude izabran za domaćina Internacionalnog dana džeza. Ove godine domaćin je Havana, glavni grad Kube. Muzičari sa Kube i iz celog sveta organizovaće besplatne džez nastupe, učestvovaće u različitim radionicama, dobrotvornim akcijama i improvizovanim muzičkim nastupima, a različiti programi održavaće se u školama, galerijama, džez klubovima i parkovima širom Havane i Kube.

Dragana je student žurnalistike, uživa u dobrim knjigama, muzici i šalama Vudi Alena.

***
Pročitajte i:

„Mortal Kombat“ u Barutani!
Neočekivani uspeh bioskopa „Roda Cineplex“
Smederevo: Glumci iz cele Srbije u čast Nušiću!

***

Ovaj tekst je nastao našom akcijom da mladi postanu dopisnici iz svog kraja. Ukoliko želiš da i ti budeš deo našeg mladog tima i pišeš o događajima i uspesima svojih mladih sugrađana, prijavi se popunjavanjem ovog kratkog formulara. Važni su nam isključivo tvoj entuzijazam i želja da se proširi glas omladine iz svih krajeva! Otvoreno za sve od 15 do 35 godina. Prijem novih dopisnika vrši se do svakog prvog dana u mesecu


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI