Zvanično je završen četvrti projekat studentske organizacije FONIS - ,,FON Hakaton”. Žiri, na čelu sa Viktorijom Boklag, direktorkom kompanije SBB, imao je težak zadatak. Pored šest timova koji su se plasirali u finale odlučeno je da dva tima zaslužuju prvo mesto, dok je jednom timu pripalo treće mesto.

Priredila: Marija Planić

Foto: FON Hakaton

Pobednički timovi su Zero Molecule sa Fakulteta organizacije i informatike iz Varaždina i Code Generators sa Fakulteta organizacionih nauka (FON), kojima je pripao vaučer u vrednosti od po 120.000 dinara. Treće mesto pripalo je timu Ave Masa, koga čine studenti FON-a, Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada i Singidunuma, dobili su vaučer od 40.000 dinara. Pobednici FON Hakatona idu direktno u finale projekta kompanije SBB „Živi svoju ideju“, koje će se održati ove godine u junu.

Timovi programera, koji su učestvovali u Hakatonu, imali su 24 sata da razviju aplikacije koje treba da pronađu primenu u oblasti ekološke održivosti, u koju SBB kontinuirano ulaže.

Drugi deo takmičenja, koji se po prvi put organizovao, odnosio se na Tech Challenge, a učesnici podeljeni u osam timova, imali su zadatak da predlože tehnološke inovacije koje mogu da doprinesu razvoju nove SBB video platforme. Prvoplasirani tim Clover je dobio vaučer u vrednosti od 25.000 dinara. Drugo mesto osvojio je tim United kome je dodeljen vaučer od 20.000, dok je trećem timu Golden uručen vaučer u vrednosti 15.000 dinara.

Foto: FON Hakaton

Takmičari prva tri tima Tech Challenge-a su studenti FON-a. Nagradu za najinovativnije rešenje dobio je BDL tim u vrednosti od 10.000 dinara. BDL tim sastavljen je od studenata FON-a, Alfa BK univerziteta i Fakulteta informacionih tehnologija.

Četvrti ,,FON Hakaton" obeležio je početak partnerstva kompanije SBB i Istraživačko-razvojnog centra Fakulteta organizacionih nauka, osnovanog sa ciljem razvoja savremenih i praktičnih znanja i veština studenata, ali i preduzetničke kulture, kroz saradnju sa privredom. Čak 96 studenata učestvovalo je u FON Hakatonu, dok je na Tech Challenge-u, novom delu projekta, 56 studenata iskazalo svoju kreativnost i znanje stečeno tokom studija.


Marija je zaljubljenik u pozorište, koja kroz svaku svoju ulogu pokušava, najpre da razume postupke ljudi u pojedinim situacijama, a potom da svoje saznanje prenese na gledaoce.

***

Pročitajte i:

Finale besedničkog takmičenja studenata FPN-a
Kulturna dešavanja u martu za studente
Izložbe koje studenti mogu posetiti u martu

***

Uvek nastojimo da medijski podržimo projekte svojih partnera, u cilju informisanja mladih o aktuelnim dešavanjima. Ukoliko i vi želite da se tekst o aktivnostima vašeg udruženja nađe na portalu iSerbia, možete se javiti povodom saradnje na e-mail marketing@iserbia.rs.


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI