НВО иСербиа организује бесплатну онлајн школу програмирања за ђаке - „Мајстори програмирања“, под покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација. Школа је намењена свим заинтересованим ђацима широм Србије, узраста од 12 до 19 година, а почиње са реализацијом од 15. марта 2017. године

Autor: Marija Planić

Циљ пројекта је подизање компјутерске писмености полазника едукацијом из основа кодирања, креирања сајта и Андроид програмирања. Хиљаду младих, узраста од 12 до 19 година, са територије Републике Србије стећи ће знања из основа програмирања путем онлајн едукација уз подршку ментора, као и својих наставника и професора.

Најмање 100 најбољих полазника, који ће своје знање надоградити онлајн едукацијом из креирања веб сајта и Андроид програмирања, до краја курса ће креирати сопствени веб сајт или апликацију.


Како се похађа обука?

Обука се похађа путем интернета и отворена је за све ђаке узраста од 12 до 19 година широм Србије. Полазници добијају личне корисничке податке путем којих приступају нашој онлајн платформи за учење. Уче из удобности свога дома или учионице, у време када њима одговара. Курс ће бити отворен у периоду од 90 дана током којих полазник може да приступа материјалу колико пута жели и кад год жели. Процењује се да је потребно најмање 36х проведених на платформи и присуство на 2 консултације да би се курс успешно завршио. Све време трајања курса обезбеђена је подршка ментора, као и редовне консултације које се такође одржавају онлајн путем. На крају курса ће бити додељени сертификати.

Током првих 30 дана, полазници похађају курс из основа програмирања (који се састоји из три нивоа - полазник похађа ниво спрам претходног знања). Потом се полазници, зависно од нивоа знања, преференција и узраста, опредељују за курс креирања веб сајта или андроид програмирања, који ће им бити отворени током наредних 60 дана.


Како да се пријавим?

Школа је бесплатна и отворена за све заинтересоване ђаке узраста од 12 до 19 година. Пријавите се путем следећег formulara до 28. фебруара. Након пријаве, путем мејла ћете бити обавештени о свим детаљима. Срећно!


Марија је заљубљеник у позориште, која кроз сваку своју улогу покушава, најпре да разуме поступке људи у појединим ситуацијама, а потом да своје сазнање пренесе на гледаоце.

***

Прочитајте и:

Najboljim mladim programerima dodeljene nagrade
Kako da postanem frilenser u Srbiji?
Dodeljeni sertifikati mladim novinarima

***

Овај текст је настао нашом жељом да млади, који имају шта да кажу и допринесу информисаности и едукацији наше омладине, пренесу своје идеје и сазнања. Уколико желиш да и ти будеш члан нашег младог тима и допринесеш развоју наших амбиција, твоје идеје су нам добродошле! ЦВ и један текст пошаљи на urednistvo@iSerbia.rs уз Цц на office@iSerbia.rs, са назнаком „Пријава / новинар“. Отворено за све од 15 до 35 година. Пријем нових новинара вршимо до сваког првог дана у месецу.


Желим повремено да добијам мејлове од портала о вестима, најновијим конкурсима и активностима OVDE

Odricanje od odgovornosti

Коментари

ВЕСТИ