iSerbia - POČINJU III Karlovački dani slobodne misli
Centar za afirmaciju slobodne misli (CEZASM) organizuje III međunarodni interdisciplinarni studentski skup pod nazivom Karlovački dani slobodne misli koji će se održati od 2. do 4. juna 2017. godine u Sremskim Karlovcima.

FOTO: CEZASM

Karlovački dani slobodne misli predstavljaju glavni projekat CEZASM-a i koncipirani su kao studentski skup međunarodnog i interdisciplinarnog karaktera kojim su obuhvaćeni raznovrsni, kvalitetno koncipirani i tematski povezani sadržaji u cilju što boljeg sagledavanja i razumevanja aktuelnih društvenih fenomena i to iz različitih perspektiva naučnog, kulturnog i umetničkog delovanja.

III Karlovački dani slobodne misli čija glavna tema glasi Jezik i (pseudo)osobenost okupiće tridesetak studenata osnovnih, master i doktorskih studija sa Univerziteta u Novom Sadu, Beogradu, Kragujevcu, Nišu, Banjaluci, Sarajevu, Krakovu i Poznanju koji će predstaviti rezultate svojih naučno-teorijskih istraživanja u sklopu studentske konferencije koja predstavlja okosnicu skupa.

U okviru III KDSM-a biće priređena i predavanja dr Dušice Filipović (Visoka škola za vaspitače strukovnih studija Gnjilane sa privremenim sedištem u Bujanovcu) Muški i ženski princip u prozi Miloša Crnjanskog: Eros tela, jezika i mišljenja, dr Dragana Kujundžića (Univerzitet Države Florida, SAD) Liquid Archive. Mediji i muzeji u digitalnoj epohi i dr Andree Ratković (Centar za afirmaciju slobodne misli, Sremski Karlovci) Hermeneutika jezika tela: O ekstralingvističkim aspektima komuniciranja u savremenoj kulturi.

Premijerne projekcije dokumentarnih filmova Cinemuse: Selfi sa Sokurovim i В Питере – петь. Сергей Шнуров čiji je autor dr Kujundžić, kao i promocije publikacija Iz interkulturalnosti (dr Kujundžić) i Hermeneutička kritika jezika medija (dr Ratković) u izdanju Zavoda za kulturu Vojvodine iz Novog Sada takođe će biti upriličene u sklopu III KDSM.

Zahvaljujući uspostavljenoj saradnji između CEZASM-a i Ive Nedeljkov Žigić, III KDSM će kao svoj prateći sadržaj imati izložbu odabranih radova ove perspektivne grafičarke likovnih umetnosti iz ciklusa INTROSPEKTIVA.

Program III KDSM-a možete pogledati OVDE.

III Karlovački dani slobodne misli realizuju se zahvaljujući finansijskoj potpori Opštine Sremski Karlovci, te podršci Zavoda za kulturu Vojvodine, Vojvođanske politikološke asocijacije, Pokreta gorana Vojvodine, Karlovačke gimnazije i portala iSerbia.

***

Pročitajte i:

Svetislav - Bule Goncić: Jezik ne može umreti
Niš: Noć preplitanja istorije i kreativnosti
Otvoreni deveti PR dani na FPN-u

***

Uvek nastojimo da medijski podržimo projekte svojih partnera, u cilju informisanja mladih o aktuelnim dešavanjima. Ukoliko i vi želite da se tekst o aktivnostima vašeg udruženja nađe na portalu iSerbia, možete se javiti povodom saradnje na e-mail marketing@iserbia.rs.


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI