iSerbia - Počinje manifestacija „Kulturno proleće“
Od 20. aprila do 1. maja u Nišu će biti održana manifestacija „Kulturno proleće – All'italiana“ u okviru koje će zainteresovani imati priliku da se detaljnije upoznaju sa italijanskom kulturom. Na ovaj manifestaciji publici će biti predstavljena italijanska muzika, filmovi, fotografije i održano predavanje o italijanskoj istoriji i kulturi.

Autor: Marija Milanović

FOTO: Facebook

Manifestacija počinje 20. aprila u 17 časova kada će, u Univerzitetskoj biblioteci „Nikola Tesla“, biti otvorena izložba fotografija Kristijana Mantuana „Korisne beskorisne slike“. Prema rečima organizatora, motiv ove izložbe je bunt protiv društvenih mreža koje su dovele do transformacije fotografija čime se one koriste na predvidljiv, beskoristan i jednostavan način. Autor je stvorio seriju beskorisnih slika koje su međusobno povezane preciznom estetikom. Izložba će biti otvorena do 1. maja, a ulaz za zainteresovane je besplatan.

Istog dana, 20. aprila, u 17:30 u bioskopu „Kupina“ počeće predavanje direktora Italijanskog instituta u Beogradu, Davidea Skalmanija, u okviru koga će biti predstavljene turističke atrakcije Italije, njena istorija i kultura.

FOTO: Facebook

Od 20. do 24. aprila u bioskopu „Kupina“ biće prikazan ciklus italijanskih filmova. Prva na repertoaru je projekcija filma „Opusti se“ zakazana za četvrtak, 20. april, u 18:15, dok će prikazivanje filmova „To je učinio sin“, „Pingvinov film“, „Šta ću ja ovde“ i „neustrašiv“, od 21. do 24. aprila, , , početi od 18 časova. Ulaznice za svaku pojedinačnu projekciju koštaju 100 dinara i mogu se kupiti na blagajni bioskopa „Kupina“.

U okviru manifestacije svoj koncert će održati italijanski pevač Mateja Zanata koji će se publici predstaviti pesmama na srpskom jeziku, ali i tradicionalnom italijanskom zabavnom muzikom i napolitanskim repertoarom.
„Prepustite vaše srce jedinstvenom sklopu italijanskog glasa, muzike različitih epoha i dvojezičnim tekstovima. Neka vas ponesu u jedinstveni svet muzike koji do sada niste čuli.“ navodi se, između ostalog, u pozivu na koncert na fejsbuk strani „Kupina filma“. Koncert će biti održan 27. aprila u bioskopu „Kupina“ u 20 časova. Cena karte za ovaj događaj je 300 dinara.

Organizatori manifestacije „Kulturno proleće All'italiana“ su udruženje „mladi ambasadori“ iz Niša, Univerzitetska biblioteka „Nikola Tesla“, bioskop „Kupina“ i Italijanski institut iz Beograda.

U svom pozivu na ovu manifestaciju članovi udruženja „Mladi ambasadori“ navode da za one koji žele da se upoznaju sa ovom mediteranskom zemljom donose dašak Italije u Niš.

Marija Milanović

***

Pročitajte i:

Next festival: Dobar provod i humanost
Utisci sa „Stiro štampe na tekstilu”!
Otvaranje sedmog Startit Centra u Srbiji

***

Ovaj tekst je nastao našom akcijom da mladi postanu dopisnici iz svog kraja. Ukoliko želiš da i ti budeš deo našeg mladog tima i pišeš o događajima i uspesima svojih mladih sugrađana, prijavi se popunjavanjem ovog kratkog formulara. Važni su nam isključivo tvoj entuzijazam i želja da se proširi glas omladine iz svih krajeva! Otvoreno za sve od 15 do 35 godina. Prijem novih dopisnika vrši se do svakog prvog dana u mesecu


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI