иСербиа - Почиње манифестација „Културно пролеће“

Од 20. априла до 1. маја у Нишу ће бити одржана манифестација „Културно пролеће – Алл'италиана“ у оквиру које ће заинтересовани имати прилику да се детаљније упознају са италијанском културом. На овај манифестацији публици ће бити представљена италијанска музика, филмови, фотографије и одржано предавање о италијанској историји и култури.

Autor: Marija Milanović

ФОТО: Facebook

Манифестација почиње 20. априла у 17 часова када ће, у Универзитетској библиотеци „Никола Тесла“, бити отворена изложба фотографија Кристијана Мантуана „Корисне бескорисне слике“. Према речима организатора, мотив ове изложбе је бунт против друштвених мрежа које су довеле до трансформације фотографија чиме се оне користе на предвидљив, бескористан и једноставан начин. Аутор је створио серију бескорисних слика које су међусобно повезане прецизном естетиком. Изложба ће бити отворена до 1. маја, а улаз за заинтересоване је бесплатан.

Истог дана, 20. априла, у 17:30 у биоскопу „Купина“ почеће предавање директора Италијанског института у Београду, Давидеа Скалманија, у оквиру кога ће бити представљене туристичке атракције Италије, њена историја и култура.

<имг цласс="рфлоат" срц="хттпс://с1.постимг.орг/ви7м0вфдр/Италијанске_комедије_у_Ни_у.јпг" />

ФОТО: <а хреф="ввв.фацебоок.цом">Фацебоок

Од 20. до 24. априла у биоскопу „Купина“ биће приказан циклус италијанских филмова. Прва на репертоару је пројекција филма „Опусти се“ заказана за четвртак, 20. април, у 18:15, док ће приказивање филмова „То је учинио син“, „Пингвинов филм“, „Шта ћу ја овде“ и „неустрашив“, од 21. до 24. априла, , , почети од 18 часова. Улазнице за сваку појединачну пројекцију коштају 100 динара и могу се купити на благајни биоскопа „Купина“.

У оквиру манифестације свој концерт ће одржати италијански певач Матеја Заната који ће се публици представити песмама на српском језику, али и традиционалном италијанском забавном музиком и наполитанским репертоаром.
„Препустите ваше срце јединственом склопу италијанског гласа, музике различитих епоха и двојезичним текстовима. Нека вас понесу у јединствени свет музике који до сада нисте чули.“ наводи се, између осталог, у позиву на концерт на фејсбук страни „Купина филма“. Концерт ће бити одржан 27. априла у биоскопу „Купина“ у 20 часова. Цена карте за овај догађај је 300 динара.

Организатори манифестације „Културно пролеће Алл'италиана“ су удружење „млади амбасадори“ из Ниша, Универзитетска библиотека „Никола Тесла“, биоскоп „Купина“ и Италијански институт из Београда.

У свом позиву на ову манифестацију чланови удружења „Млади амбасадори“ наводе да за оне који желе да се упознају са овом медитеранском земљом доносе дашак Италије у Ниш.

Марија Милановић

***

Прочитајте и:

Next festival: Dobar provod i humanost
Utisci sa „Stiro štampe na tekstilu”!
Otvaranje sedmog Startit Centra u Srbiji

***

Овај текст је настао нашом акцијом да млади постану дописници из свог краја. Уколико желиш да и ти будеш део нашег младог тима и пишеш о догађајима и успесима својих младих суграђана, пријави се попуњавањем ovog кратког формулара. Важни су нам искључиво твој ентузијазам и жеља да се прошири глас омладине из свих крајева! Отворено за све од 15 до 35 година. Пријем нових дописника врши се до сваког првог дана у месецу


Желим повремено да добијам мејлове од портала о вестима, најновијим конкурсима и активностима OVDE

Odricanje od odgovornosti

Коментари

ВЕСТИ