iSerbia - Počele su radionice za uspešne frilensere
U organizaciji NVO iSerbia, održana je prva u nizu radionica, pod nazivom „Izdvoji se – markentiški alati za frilensere”, na kojoj su učesnici, sa nedavno održanog Freelance fest-a, dobili priliku da svoje veštine za pridobijanje poslodavaca unaprede. Za sve ostale, tu je naš besplatni Vodič za frilensere.

Autor: Jelena Ćirić

Foto: Privatna arhiva - Milan Tuševljak, jedan od mentora sa sajta Honorarci

Kao nastavak Freelance fest-a, usledila je organizovana mentorska obuka za frilensere. Radionicu „Izdvoji se – marketinški alati za frilensere”, održali su u nedelju, 12. marta, mentori sa sajta Honorarci i Miloš Belčević, ispred Opinodo. Prva radionica je bila posvećena tome kako osmisliti svoj onlajn profil, promovisati svoje usluge i izdvojiti se od drugih frilensera.

Na prvoj radionici, održanoj u Kancelariji za mlade Gradske uprave Beograd, učesnici su kreirali i ažurirali svoje profile na sajtu Honorarci.rs i dobili korisne povratne informacije o tome kako ih unaprediti, kao i marketinške savete i odgovore na sva pitanja koja su ih zanimala.

Na narednim radionicama je predviđeno, da uz visoku interaktivnost, polaznici od predavača dobiju savete i praktičnu pomoć u vezi sa onim oblastima u frilensingu koje su im najproblematičnije ili najzanimljivije.


Foto: Privatna arhiva - Suzana Marjanović, asistentkinja realizacije projekta

Radionice su deo projekta Freelance Fest, koji sprovodi NVO iSerbia, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta. Ovaj sve prihvaćeniji način zapošljavanja, kako za one koji traže posao, tako i za one koji su u potrazi za određenim stručnim kadrom, dobio je svoje festivalsko određenje u Srbiji - Freelance fest, u trajanju od 30. januara do 1. februara 2017. godine.

Freelance je sve savremeniji i sve prihvaćeniji način zarađivanja putem rada od kuće. O najboljim sajtovima, na kojima možete formirati svoje profile i postati deo „frilens poslovanja”, disciplini i drugim navikama uspešnog frlensera, kao i iskustvima već ostvarenih i uspešnih frilensera, bilo je reči na pomenutom festu. Za više informacija o frilensingu, konsultujte naš besplatni Vodič za frielnsere!.

***

Pročitajte i:

Postanite majstori programiranja
Danski startap: Srbija ima mnogo potencijala
Dobar radni prostor od obaveze stvara uživanje

***

Ovaj tekst je nastao našom željom da mladi, koji imaju šta da kažu i doprinesu informisanosti i edukaciji naše omladine, prenesu svoje ideje i saznanja. Ukoliko želiš da i ti budeš član našeg mladog tima i doprineseš razvoju naših ambicija, tvoje ideje su nam dobrodošle! CV i jedan tekst pošalji na urednistvo@iSerbia.rs uz Cc na office@iSerbia.rs, sa naznakom „Prijava / novinar“. Otvoreno za sve od 15 do 35 godina. Prijem novih novinara vršimo do svakog prvog dana u mesecu.


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI