iSerbia - Otključajmo tajne uspešnih blogera!

Gotovo sve možemo pretvoriti u zabavu, ali zabavnije je ako nešto što je zabavno postane ozbiljno, bar kada je reč o poslovnim poduhvatima. Prema poslu i obavezama treba se odnositi odgovorno, ali to ne znači da nam dok radimo treba biti dosadno ili da radimo samo zato što moramo. Postoje ljudi koji su uspeli da spoje posao i zabavu, lepo i korisno, teškoće i uživanje. Lepo je imati hobi, ali još lepše je pristupati poslu kao hobiju. Svakako, postoje trenuci kada smo neraspoloženi, kada nam se ne radi, ali ih ljubav prema poslu, posvećenost i rezultati mogu uspešno nadomestiti.
Imamo profile na društvenim mrežama, pišemo, diskutujemo, fotografišemo i na to najčešće gledamo samo kao na zabavu i beg od svakodnevice. Međutim, mnogi su već shvatili da je internet dostupan, jeftin i interesantan način za promociju veština i znanja. Čega nema na internetu, danas kao i da ne postoji.
Jedan od dobrih načina da se na mreži predstavite i promovišete je blog. I ne, ne morate biti pisac, novinar ili dežurni komentator kako biste svoj blog pokrenuli. Dovoljno je da budete predani onome što radite i odlični u tome. Pisanje bloga može vam pomoći da pronađete (novi) posao i dajete korisne savete ljudima koji vas prate.
Da biste postali uspešan bloger, a i da bi vam se možda jednog dana taj rad isplatio, možete preduzeti nekoliko koraka:
- Usavršavajte se - Teme o kojima pišete treba odlično da poznajete. Trudite se da budete u toku sa svim novinama na polju koje vas interesuje, čitajte, idite na seminare, budite obavešteni. Razmišljajte o tome kako svojim znanjem možete pomoći drugima, pratite aktuelnosti, otkrijte šta je to što vas i druge zanima.
- Kreirajte odličan sadržaj - Ne postavljajte neki sadržaj na blog samo da biste ga postavili. Potrudite se da budete inventivni, postavljate i video sadržaje, usavršavate stil pisanja.
- Budite originalni, ali ne po svaku cenu - Ne možete uvek biti korak ispred drugih, ali vredi da pokušate. Najvažnije je da sadržaj koji postavljate bude smislen, koristan i dobro osmišljen. Bitno je da vas se tiče ono o čemu pišete, tako na najbolji način možete da se predstavite, ostavite lični pečat i zainteresujete druge.
- Naučite da upravljate svojim vremenom - Nije potrebno da provedete čitav dan na internetu. Štaviše, gubljenje vremena na bezsadržajne aktivnosti na društvenim mrežama ili trač-rubrikama neće vam pomoći da napravite kvalitetan blog, niti bilo šta kvalitetno. Odredite prioritete, naučite da planirate, kako biste postigli više u kraćem roku.
- Čitajte - Čitajte beletristiku, stručnu literaturu, specijalizovane časopise, dnevne listove, posećujte domaće i strane sajtove. Važno je da stičete nova znanja, pratite aktuelna dešavanja i uživate u literaturi. Ne samo što ćete se bolje osećati, već ćete i unaprediti svoj stil pisanja, to je sigurno.
- Usredsredite se na cilj - Ne morate pasionirano pratiti statistiku posećenosti ili se opterećivati time ko vas prati, koliko imate prijatelja na društvenim mrežama, pitati se da li ćete uspeti. Ako imate dobre ideje, postoji i način da ih realizujete.
Oslonite se na sopstvene snage, pamet i maštu i uživajte u onome što radite. Tako ćete jednog dana i uspeti da doprete do drugih.

Komentari

VESTI