iSerbia - Osnovan savez Antifašista Vojvodine
Savez antifašista Vojvodine (SAV) osnovale su antifašističke organizacije iz Kikinde, Sremske Mitrovice, Pančeva, Novog Sada i Zrenjanina, kao i javni i kulturni radnici, aktivisti civilnog društva i aktivni građani Vojvodine, 7. jula 2017. godine, na Dan ustanka naroda i narodnosti Srbije u II svetskom ratu.

FOTO: CEZASM

Primarni cilj Saveza predstavlja aktivno učestvovanje u javnom, kulturnom i političkom životu, a radi otvorenog ukazivanja na probleme fašizacije društva koji su se u velikoj meri pojavili u Srbiji, te sledstveno tome, ako ne i gore, i u Vojvodini.

Na osnivačkoj skupštini usvojen je Statut Saveza i izabrani rukovodeći organi. Za predsednika je izabran prof. dr Duško Radosavljević, a za potpredsednika istoričar dr Milivoj Bešlin.

Prema rečima dr Radosavljevića Savez čini „miks“ mladih javnih, kulturnih i naučnih radnika i starijih iskusnih antifašista, te će tako u okviru istog aktivno delovati dr Radivoje Jovović, dr Andrea Ratković, dr Boris Varga, dr Petar Teofilović, Tamara Gajić, Stanko Šušnjar, Vladislav Bata Radaković, Nebojša Milenković i mnogi drugi.

Nakon osnivačke skupštine članovi Saveza položili su venac na spomenik na Iriškom Vencu.

***

Pročitajte i:

Najavljujemo Nišville Jazz Festival 2017.
Niš: Pročitaj knjigu na bazenu
OSSI: Odobren projekat za mlade

***

Uvek nastojimo da medijski podržimo projekte svojih partnera, u cilju informisanja mladih o aktuelnim dešavanjima. Ukoliko i vi želite da se tekst o aktivnostima vašeg udruženja nađe na portalu iSerbia, možete se javiti povodom saradnje na e-mail marketing@iserbia.rs.


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI