иСербиа - Основан савез Антифашиста Војводине

Савез антифашиста Војводине (САВ) основале су антифашистичке организације из Кикинде, Сремске Митровице, Панчева, Новог Сада и Зрењанина, као и јавни и културни радници, активисти цивилног друштва и активни грађани Војводине, 7. јула 2017. године, на Дан устанка народа и народности Србије у ИИ светском рату.

ФОТО: CEZASM

Примарни циљ Савеза представља активно учествовање у јавном, културном и политичком животу, а ради отвореног указивања на проблеме фашизације друштва који су се у великој мери појавили у Србији, те следствено томе, ако не и горе, и у Војводини.

На оснивачкој скупштини усвојен је Статут Савеза и изабрани руководећи органи. За председника је изабран проф. др Душко Радосављевић, а за потпредседника историчар др Миливој Бешлин.

Према речима др Радосављевића Савез чини „микс“ младих јавних, културних и научних радника и старијих искусних антифашиста, те ће тако у оквиру истог активно деловати др Радивоје Јововић, др Андреа Ратковић, др Борис Варга, др Петар Теофиловић, Тамара Гајић, Станко Шушњар, Владислав Бата Радаковић, Небојша Миленковић и многи други.

Након оснивачке скупштине чланови Савеза положили су венац на споменик на Иришком Венцу.

***

Прочитајте и:

Najavljujemo Nišville Jazz Festival 2017.
Niš: Pročitaj knjigu na bazenu
OSSI: Odobren projekat za mlade

***

Увек настојимо да медијски подржимо пројекте својих партнера, у циљу информисања младих о актуелним дешавањима. Уколико и ви желите да се текст о активностима вашег удружења нађе на порталу иСербиа, можете се јавити поводом сарадње на е-маил marketing@iserbia.rs.


Желим повремено да добијам мејлове од портала о вестима, најновијим конкурсима и активностима OVDE

Odricanje od odgovornosti

Коментари

ВЕСТИ