iSerbia - Održano takmičenje u besedništvu na FPN-u
Besedničko takmičenje održano je u ponedeljak na Fakultetu političkih nauka (FPN) u Beogradu.

Autor: Aleksandra Miletić

FOTO: FPN

Desetoro studenata različitih generacija i smerova FPN-a govorilo je svoje besede pred mnogobrojnom publikom u amfiteatru. Teme njihovih govora bile su raznovrsne, od Leve obale Dunava kao „levog smetala“ do biblijskog Lucifera, kao simbola slobodne volje. Svaka tema ima duboku poruku i navodi na razmišljanje.

Članovi žirija bili su: prof. dr Dobrivoje Stanojević, profesor Retorike na FPN-u; prof. dr Sima Avramović, dekan Pravnog fakulteta u Beogradu; prof. dr Radovan Knežević, profesor dikcije na Fakultetu dramskih umetnosti; Vesna Ćorović Butrić, urednica Programa za mlade Radio Beograda i književnica i Sonja Kovljanić, novinarka Drugog programa Radio Beograda i književna kritičarka.

Takmičare je ocenjivao žiri, ali i publika. Odlukom žirija, pobedila je Jelena Anasonović, studentkinja treće godine politikologije sa temom „Znanje je moć“, dok je glasove publike dobila je Mirjana Štetić, studentkinja master studija komunikologije.

Besedništvo je način da kažem i artikulišem svoje misli na način da me kolege, studenti i profesori čuju. To su reči iza kojih stojim i nešto u šta zaista verujem, rekla je u predstavljanju svog profila pobednica ovogodišnjeg takmičenja, Jelena Anasonović.


FOTO: FPN

Pravni fakultet je, na neki način, stariji brat Fakulteta političkih nauka kada je u pitanju ovo takmičenje i utoliko nam je veliko zadovoljstvo kada vidimo da to naše pleme cveta i uvećava se i zaista je ta borba za lepu reč osvojila Srbiju, kazao je u obraćanju publici prof. dr Sima Avramović.

Vesna Ćorović Butrić je izjavila: Vi danas niste govorili ni kao deca, ni kao odrasli. Vi ste negde na sredini, u onom najlepšem trenutku, kada najviše možete. Svi vi koji ste bili hrabri i govorili, svaka vam čast. Vi koji niste, pokušajte i probajte. Uvek bude samo jedan pobednik, a za ostale uvek važi učestvovanje.


FOTO: FPN

U okviru ovog takmičenja izvedeno je i debatno nadmetanje sa temom „Tabloidi treba da izveštavaju o političkom novinarstvu". Učesnici i sudije debate bili su polaznici radionice Primenjena retorika 2015., studenti FPN-a.


Aleksandra Miletić je hedonista i borac za pravdu. Veruje u iskrenu ljubav.

***

Pročitajte i:

Prijavite se na takmičenje u razvoju softvera
Koju metodu koristiti prilikom istraživanja?
Sajam obrazovanja i zapošljavanja 13. aprila

***

Uključi se! Ovaj tekst nastao je našom željom da stvorimo alternativni veb prostor za studente, gde mogu da pišu i informišu se o onim temama koje smatraju važnim. Ukoliko želiš da i ti pišeš za studentsku rubriku, tvoje ideje su dobrodošle! Nije potrebno prethodno iskustvo, već samo zainteresovanost za studentska pitanja. Da biste se prijavili kliknite OVDE. Prijem novih novinara vršimo do svakog prvog dana u mesecu!


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI