иСербиа - Одржана МДС Нет@ворк конференција!

Компанија МДС информатички инжењеринг, један од водећих систем интегратора на овим просторима, у сарадњи са компанијом Цисцо организовала је сада већ традиционалну, пету по реду Нет@ворк конференцију под називом „Сви су у игри”.

Autor: Julija Vincan

ФОТО: МДС

Присуствовао је велики број ИТ стручњака, партнера компаније МДС и крајњих корисника који су имали прилику да сазнају све о новим трендовима из области хибридне колаборације, Антималваре заштите последње генерације, модерних дата центар решења и напредних Вирелесс окружења.

„Окружени смо новим технологијама и хтели или не без њих више не можемо. Када смо већ њихови свакодневни конзументи веома је важно да разумемо зашто су оне ту, зашто су део наше свакодневнице и наравно, како могу да нам помогну да идемо напред, да будемо продуктивнији у пословном и задовољнији у приватном животу. Било где, било кад и са било ког уређаја, заједно са њима, сви смо у игри“, истакао је Славиша Чапкуновић, директор продаје компаније МДС информатички инжењеринг.

Конференција је била подељена у четири презентације (сегмента) које су водили најеминентнији домаћи предавачи из својих области.

Хибридна колаборациона решења

Хибридна колаборација на бази Цисцо-вих решења била је једна од кључних тема овогодишње Нет@ворк конференције. Констатовано је да Цлоуд сервиси данас имају све већу тенденцију за примену у свим сферама информационих технологија, па тако и у колаборационом сегменту.

Међу главним критеријумима за одабир између Цлоуд или „он премисес” решења налазе се исплативност, законске регулативе, сигурност подата ка и стратегија. Истраживања показују да је све већа тежња компанија да капиталне трошкове и инвестиције у ИТ сектору преорјентишу у оперативне, што је данас могуће постићи месечном претплатом на потребне Цлоуд сервисе.

Са друге стране, реалност је таква да многе компаније још увек нису спремне да у потпуности своје податке, гласовну или видео комуникацију базирају на Цлоуд решењу, посебно оне које су већ инвестирале у колаборационо решење у сопственој инфраструктури („он премисе“).

Хибридним колаборационим решењима је могуће у потпуности сачувати инвестицију, унапредити - „он премисе” систем напредним Цлоуд колаборационим сервисима све са циљем ефикасније, брже и једноставније пословне комуникације и сарадње.

На конференцији је објављена и ексклузивна вест да је МДС са својим стручним тимом испунио све услове и постао сертификовани Цисцо Спарк Партнер. Цисцо Спарк сервиси званично су доступни у Републици Србији од 3. фебруара 2017 године.

Консолидација Антималваре решења

Кључне компоненте антималваре заштите су инспекција садржаја Веб, Маил и мрежног саобраћаја, као и Енд Поинт заштита. Вендори иду у правцу консолидације поменутих система у смислу интеграције различитих решења. Интеграција типично подразумева дељење информација и корелација догађаја и индикација компромиса радних станица на одређеним централизованим конзолама. Додатно, разматрају се начини међусобне комуникације Цисцо антималваре решења и предности које ово решење доноси.

Цисцо Дата Центар решења

Дата центар решења компаније Цисцо такође су била једна од важних тема конференције, а предавање на ову тему пратио је навећи број посетилаца. Циљеви савременог пословања постављају врло високе захтеве ИТ инфраструктури успешних организација. Као једна од кључних компоненти сваког ИТ система издваја се дата центар.

Цисцо, као један од лидера на пољу имплементације савремених дата центара, нуди поуздана и квалитетна решења како у мрежном тако и у инфраструктурном делу. Захваљујући широком портфолију, као и технологијама које наведена решења подржавају, Цисцо успешно одговора на све захтеве који се данас постављају приликом дизајна модерног дата центра.

То се првенствено односи на високу расположивост и капацитете, искоришћавање расположивих линкова, виртуелизацију мрежних уређаја, уз брже и једноставније управљање мрежним и серверским ресурсима у оквиру самог дата центра.

Вирелесс новости

Цисцо Мераки вирелесс решења била су централна тема Вирелесс сегмента Нет@ворк конференције. Посетиоци су имали прилику да се упознају са концептом централизованог управљање уређајима из Мераки Цлоуд-а и предностима које наведено решење доноси.

Додатно, презентација је показала начине коришћења аналитике за унапређење пословања коју пружа Цисцо Мераки. У фокусу Вирелесс предавања је било и партнерству између компанија Цисцо и Аппле на циљу оптимизације вирелесс мрежа, као и прича о додатним функционалностима нове верзије Цисцо Приме-а.

***

Увек настојимо да медијски подржимо пројекте својих партнера, у циљу информисања младих о актуелним дешавањима. Уколико и ви желите да се текст о активностима вашег удружења нађе на порталу иСербиа, можете се јавити поводом сарадње на е-маил marketing@iserbia.rs.


Желим повремено да добијам мејлове од портала о вестима, најновијим конкурсима и активностима OVDE

Odricanje od odgovornosti

Коментари

ВЕСТИ