iSerbia - Odri Hepbern - simbol ženstvenosti
Odri Hepbern, koja je svojom lepotom i ženstvenošću opčinila svet, svojim talentom je zauzela i mesto među najboljim svetskim glumicama.

Autor: Aleksandra Savić

Foto: thatslife.gr

Rođena je 1929. godine u Briselu. Otac joj je bio irski banker, a majka je pripadala holandskoj aristokratiji. Preci sa majčine strane bili su joj francuski i engleski kraljevi.

Roditelji joj se rano razvode, a njihov razvod ostaće njena bolna tačka celog života.

Posle njihovog razvoda ona nastavlja da živi sa majkom u Holandiji. Tu ih zatiče Drugi svetski rat i sav užas koji je on nosio sa sobom. Odri je tada bila suočena sa nemaštinom i često je gladovala.

Zbog gladi je ozbiljno obolela, a njen metabolizam je bio trajno poremećen, te se njena sićušna građa pripisivala upravo gladovanju u ratnim vremenima.

Posle rata sa majkom odlazi u Englesku.

Glumačka karijera

FOTO: alicdn.com

U Engleskoj pohađa časove plesa na koje je išla i u Holandiji. Bavi se baletom, bila je model, a zatim je na red došla i gluma. Glumom počinje da se bavi kako bi majci pomogla oko troškova. Dobija manje uloge u filmovima, a onda se pojavljuju sve ozbiljnije uloge koje će od nje stvoriti jednu od najboljih filmskih, ali i pozorišnih svetskih glumica.
Značajne uloge ostvarila je u filmovima ,,Praznik u Rimu”, ,,Sabrina”, ,,Doručak kod Tifanija” itd.

Ambasador UNICEF-a

FOTO: pinimg.com

Zbog strahota koje je, kao devojčica, gledala u ratu, saosećala je sa siromašnima i imala potrebu da im pomaže. Zato je kao ambasador UNICEF-a posećivala razne zemlje i pomagala siromašnoj i gladnoj deci.

Za UNICEF je radila i tokom svoje glumačke karijere, ali se humanitarnom radu u potpunosti posvetila posle svog poslednjeg filma i bavila se njime sve do kraja života.

Modna ikona i oličenje lepote

Pored toga što je bila izuzetna glumica, Odri Hepbern, je važila za damu sa stilom. Njena figura, način držanja i oblačenja je izdvajao iz mase holivudskih glumica.

Nije se uklapala u standarde i nije slepo išla u korak sa modnim trendovima. Bila je svoja, a to je rezultiralo time da bude proglašena najlepšom ženom 20. veka.

Njen stil, koji nekada neće izaći iz mode, bio je jednostavan, ali je njena ženstvenost činila da uvek bude zapažena.

FOTO: modamaniya.com

Odevni komadi koji su po savetu Odri Hepbern odraz ženstvenosti jesu: mala crna haljina, baletanke, bela košulja kratkih rukava, crna rolka, bež džemperić sa opuštenim okovratnikom, kapri pantalone, suknja punog kruga, bež mantil i svilena marama. Uz ovakvu odeću uvek idu naočare za sunce i lep nakit.

S obzirom na to da su se njenoj lepoti divili, često su je pitali šta je tajna njenog izgleda. Ona se nije mnogo šminkala, ali je bila negovana. Uvek je imala sređene obrve i lepo manikirane ruke. Smatrala je da lepota dolazi iznutra i da je ona spoj svega: unutrašnjeg zadovoljstva, držanja i mode. Žensku lepotu pre svega čine ljubaznost, dobrota koju emituje i koju nalazi je u drugim ljudima i bezgranična ljubav koju pruža drugima.

Jedan citat ove svetske lepotice govori sve i može pomoći ženama da shvate šta zapravo znači biti lepa žena: ,,Lepota žene nije u odeći koju nosi, njenoj figuri ili frizuri. Lepota žene se ogleda u njenim očima, jer su ona vrata njenog srca, mesto gde ljubav počiva. Lepota žene nije u njenoj spoljašnjosti, prava lepota žene je u njenoj duši. To je pažnja koju ona nesebično pruža, ljubav koju ona pokazuje. Lepota žene se povećava kako godine prolaze.”

Aleksandra je zaljubljenik u srpski jezik i književnost i smatra da je jezik jednog naroda najveće bogatstvo koje se treba negovati i čuvati

***

Pročitajte i:

Ejda Lavlejs: Budućnost žena u IT sektoru
Mileva Ajnštajn: Između karijere i porodice
Knjižare su hram kulture

***

Ovaj tekst nastao je našom željom da stvorimo alternativni veb prostor za mlade gde mogu da pišu o svim onim temama koje smatraju važnim, iskreno i bez ograničenja! Ukoliko želiš da i ti budeš član našeg mladog tima i doprineseš razvoju naših ambicija, tvoje ideje su nam dobrodošle! Nije potrebno iskustvo, već samo želja i ideje! CV i jedan tekst sa validnog mejla pošaljite na ifemin@iserbia.rs Cc office@iserbia.rs, sa naznakom „Prijava / o ženama“. Prijem novih dopisnika vrši se najkasnije svakog prvog dana u mesecu. Otvoreno za sve od 15 do 35 godina. Prijem novih novinara vršimo do svakog prvog dana u mesecu.


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI