iSerbia - Odgledajte „Laura, molim te“ BESPLATNO
Ukoliko još niste odlučili gde ćete provesti sutrašnje veče, imamo jedan predlog za vas. Naime, radi se o dramsko-muzičkoj predstavi „Laura, molim te“ koja će se igrati sutra, 17. maja u 20:30h u Klubu Petak. Predstava je kreirana od autorskog tima Laura 2000, a popularni glumac Nikola Rakočević igra glavnu ulogu.

Autor: Ana Kotur

FOTO: Facebook

Predstava „Laura, molim te“, kreirana je od strane autorskog tima Laura 2000, sa Nikolom Rakočevićem u glavnoj ulozi. Ovaj dramsko–muzički, svojevrsni scenski eksperiment inspirisan je Frančeskom Petrarkom i njegovim Kanconijerom. Sproveden je u savremenim laboratorijskim uslovima u pokušaju da dodjemo do saznanja: Kako danas, posle sedamsto godina, izgleda lirski subjekt? Kakav je on? I kakva je Laura? I šta je sa ljubavlju danas?

Monodrama je smeštena u današnje vreme, vreme digitalnog otuđenja i ogromne samoće. Pored glavnog lika koji je objekat eksperimenta i koji prolazi kroz unutrašnje sukobe svesti, strasti, razuma i zanesenosti Laurom, veoma važnu ulogu u eksperimentu ima i veliki video bim, jer ekrani su nam danas najvažniji i naravno, lažni profil Sajsi MC u ulozi nedostižne Facebook Laure.

Jedinu nedigitalnu ulogu igra Nikola Rakočević. „Ovde se radi o usamljenom čoveku koji svoju usamljenost pokušava da nadoknadi nekim surogat stvarima, koje mu u suštini ne pružaju ono što je njemu istinski potrebno“, kaže Nikola u saopštenju za medije. Rakočević se za potrebe ove predstave oprobao i kao reditelj i dramaturg.

Za koncept, tekst i muziku zaduženi su Milan Mrđa i Slobodan Boban Đuričić. Režija pripada autorskom timu Laura 2000 koji čine: Nikola Rakočević, Milan Mrđa i Slobodan Boban Đuričić.

Novinarka Aleksandra Petrovski je odgledala predstavu, pa čujte njene utiske - VIDEO.

Karte možete kupiti u Klubu Petak svakog dana od 17h ili ih rezervisati putem FB stranice predstave.

Da biste dobili dve besplatne karte za ovu predstavu, lajkujte stranicu Laura, molim te i posetite našu Fejsbuk stranicu, potražite na tajmlajnu objavu ovog teksta sa naznačenom AKCIJOM i odatle podelite objavu opcijom „JAVNO“. Najbržima poklanjamo 2 x 2 karte.

Ana, druželjubiva i radoznala studentkinja; voli da piše, vodi intervjue, istražuje i pohađa razne edukativne kurseve.

***

Pročitajte i:

Confluence Belgrade: mlade nade brodogradnje
Svetski Agile i IT eksperti 26. maja u Beogradu
Poslednje reči velikih ljudi

***

Ovaj tekst je nastao našom akcijom da mladi postanu dopisnici iz svog kraja. Ukoliko želiš da i ti budeš deo našeg mladog tima i pišeš o događajima i uspesima svojih mladih sugrađana, prijavi se popunjavanjem ovog kratkog formulara. Važni su nam isključivo tvoj entuzijazam i želja da se proširi glas omladine iz svih krajeva! Otvoreno za sve od 15 do 35 godina. Prijem novih dopisnika vrši se do svakog prvog dana u mesecu


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI