iSerbia - Obrenovac: Dani francuskog i iranskog filma!
U protekloj nedelji Obrenovčani su imali priliku da gledaju projekcije iranskog i francuskog filma u svom gradu. Naime, radi se o iranskom filmu „Ljubeći mesecoliko lice“ i francuskom „Centar ciklona“. Sutra se može pogledati francuski film „Beli vitezovi“ u Sportsko-kulturnom centru Obrenovac.

Autor: Milica Lukić

FOTO: TV5 Monde

U utorak, 11. aprila na repertoaru je bio iranski film „Ljubeći mesecoliko lice“, dok su u sredu, gledaoci mogli da sa strepnjom i neizvesnošću prate francuski film „Centar ciklona“. Radnja se odvija za vreme gradjanskog rata koji razara jednu afričku zemlju. U glavnim ulogama igraju Majmuna Ndiaj, Fragas Asonde i Abidin Dioar. Mlada advokatica dobila je zadatak da odbrani jednog od najvećih zločinaca tog rata i uspeva u tome, a na samom kraju neočekivani zaokret, gde ona posle suđenja u zatvorskoj sobi pokušava da ga nauči da igra tango i sve na prvi pogled izgleda kao da je priča završena na najbolji mogući način, ali u jednom trenutku on je davi. Sasvim neočekivani kraj za publiku.

FOTO: Dom kulture Čačak

I ove nedelje u Obrenovačkoj biskopskoj sali možete pogledati u četvrtak, 20. aprila francuski film „Beli vitezovi“ sa kojim se projekcija francuskog filma u našem gradu i završava. Glavne uloge su Vensan Lendon, Luiz Buroen i Valeri Donzeni.

Žak Arno, predsednik jedne NVO ubeđuje francuske porodice koje imaju problema sa usvajanjem da finansiraju njegovu misiju spasavanja siročadi, žrtve rata u Africi. Njegov zadatak je da ih ubedi da je njegov cilj isključivo osnivanje sirotišta koje će obezbediti sigurnu budućnost deci u zemlji u kojoj su rođena, prikrivajući nameru da ih odvede u Francusku.

Milica Lukić

***

Pročitajte i:

Društveni mediji: Zašto i kako?
Next festival: Dobar provod i humanost
Niš: Podržimo umetnost i humanost

***

Ovaj tekst je nastao našom akcijom da mladi postanu dopisnici iz svog kraja. Ukoliko želiš da i ti budeš deo našeg mladog tima i pišeš o događajima i uspesima svojih mladih sugrađana, prijavi se popunjavanjem ovog kratkog formulara. Važni su nam isključivo tvoj entuzijazam i želja da se proširi glas omladine iz svih krajeva! Otvoreno za sve od 15 do 35 godina. Prijem novih dopisnika vrši se do svakog prvog dana u mesecu


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI