иСербиа - Обреновац: Дани француског и иранског филма!

У протеклој недељи Обреновчани су имали прилику да гледају пројекције иранског и француског филма у свом граду. Наиме, ради се о иранском филму „Љубећи месецолико лице“ и француском „Центар циклона“. Сутра се може погледати француски филм „Бели витезови“ у Спортско-културном центру Обреновац.

Autor: Milica Lukić

ФОТО: TV5 Monde

У уторак, 11. априла на репертоару је био ирански филм „Љубећи месецолико лице“, док су у среду, гледаоци могли да са стрепњом и неизвесношћу прате француски филм „Центар циклона“. Радња се одвија за време градјанског рата који разара једну афричку земљу. У главним улогама играју Мајмуна Ндиај, Фрагас Асонде и Абидин Диоар. Млада адвокатица добила је задатак да одбрани једног од највећих злочинаца тог рата и успева у томе, а на самом крају неочекивани заокрет, где она после суђења у затворској соби покушава да га научи да игра танго и све на први поглед изгледа као да је прича завршена на најбољи могући начин, али у једном тренутку он је дави. Сасвим неочекивани крај за публику.

<имг цласс="флоат" срц="хттпс://с3.постимг.орг/821гц46yр/Милицафранцускифилм.пнг">

ФОТО: Dom kulture Čačak

И ове недеље у Обреновачкој бископској сали можете погледати у четвртак, 20. априла француски филм „Бели витезови“ са којим се пројекција француског филма у нашем граду и завршава. Главне улоге су Венсан Лендон, Луиз Буроен и Валери Донзени.

Жак Арно, председник једне НВО убеђује француске породице које имају проблема са усвајањем да финансирају његову мисију спасавања сирочади, жртве рата у Африци. Његов задатак је да их убеди да је његов циљ искључиво оснивање сиротишта које ће обезбедити сигурну будућност деци у земљи у којој су рођена, прикривајући намеру да их одведе у Француску.

Милица Лукић

***

Прочитајте и:

Društveni mediji: Zašto i kako?
Next festival: Dobar provod i humanost
Niš: Podržimo umetnost i humanost

***

Овај текст је настао нашом акцијом да млади постану дописници из свог краја. Уколико желиш да и ти будеш део нашег младог тима и пишеш о догађајима и успесима својих младих суграђана, пријави се попуњавањем ovog кратког формулара. Важни су нам искључиво твој ентузијазам и жеља да се прошири глас омладине из свих крајева! Отворено за све од 15 до 35 година. Пријем нових дописника врши се до сваког првог дана у месецу


Желим повремено да добијам мејлове од портала о вестима, најновијим конкурсима и активностима OVDE

Odricanje od odgovornosti

Коментари

ВЕСТИ