iSerbia - Novosadski studenti upoznaju kinesku kulturu
Konfucijev univerzitet, koji je smešten na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, omogućio je svim zaintersovanima niz besplatnih kurseva, među kojima je i učenje kineskog jezika. Kineski jezik, od prošle godine, uče i studenti tog fakulteta u okviru nastave.

Priredila: Aleksandra Mišković

Foto: Edukacija

Pored učenja kineskog jezika, u ponudi su: kursevi kaligrafije, kineskog slikarstva, kineskih čvorova, umetnosti rezanja papira, kineske kulture čaja, kineskog plesa, kineske pop muzike i taj čija.

„To je način na koji Konfucijev univerzitet želi bliže da upozna građane s kineskom kulturom, pri čemu znanje kineskog nije uslov da bi se krenulo na bilo koji kurs“, izjavila je za Dnevnik Nataša Pešić, profesorka kineskog jezika i dodala da dosta ljudi sa naših prostora misli da je kineski jezik izuzetno težak za učenje, ali da to zapravo nije tako.

Lektorke, koje su iz Kine došle u Novi Sad, predaju na kursevima kulturnih aktivnosti i jezika, a nastava se održava na engleskom. Časovi kineskog jezika, od A-1 do B-1 nivoa izvode se u malim grupama. Svi polaznici po završetku kursa, dobijaju sertifikat univerziteta, a takođe dobijaju i mogućnost polaganja međunarodno priznatog HSK ispita, kao i priliku da apliciraju na Konfucijevu stipendiju, uz pomoć koje dobijaju mogućnost odlaska u Kinu, kako bi usavršavali jezik.


Izvor: Dnevnik

Aleksandra studira žurnalistiku, voli novinarstvo i jednog dana bi želela da postane ratni reporter.

***

Pročitajte i:

Finale besedničkog takmičenja studenata FPN-a
Veliki koncert povodom Dana studenata
Donacija Vlade Japana novosadskom FTN-u

***

Uključi se! Ovaj tekst nastao je našom željom da stvorimo alternativni veb prostor za studente, gde mogu da pišu i informišu se o onim temama koje smatraju važnim. Ukoliko želiš da i ti pišeš za studentsku rubriku, tvoje ideje su dobrodošle! Nije potrebno prethodno iskustvo, već samo zainteresovanost za studentska pitanja. Da biste se prijavili kliknite OVDE. Prijem novih novinara vršimo do svakog prvog dana u mesecu!


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI