иСербиа - Новосадски студенти упознају кинеску културу

Конфуцијев универзитет, који је смештен на Филозофском факултету у Новом Саду, омогућио је свим заинтерсованима низ бесплатних курсева, међу којима је и учење кинеског језика. Кинески језик, од прошле године, уче и студенти тог факултета у оквиру наставе.

Приредила: Александра Мишковић

Фото: Edukacija

Поред учења кинеског језика, у понуди су: курсеви калиграфије, кинеског сликарства, кинеских чворова, уметности резања папира, кинеске културе чаја, кинеског плеса, кинеске поп музике и тај чија.

„То је начин на који Конфуцијев универзитет жели ближе да упозна грађане с кинеском културом, при чему знање кинеског није услов да би се кренуло на било који курс“, изјавила је за Дневник Наташа Пешић, професорка кинеског језика и додала да доста људи са наших простора мисли да је кинески језик изузетно тежак за учење, али да то заправо није тако.

Лекторке, које су из Кине дошле у Нови Сад, предају на курсевима културних активности и језика, а настава се одржава на енглеском. Часови кинеског језика, од А-1 до Б-1 нивоа изводе се у малим групама. Сви полазници по завршетку курса, добијају сертификат универзитета, а такође добијају и могућност полагања међународно признатог ХСК испита, као и прилику да аплицирају на Конфуцијеву стипендију, уз помоћ које добијају могућност одласка у Кину, како би усавршавали језик.


Извор: Dnevnik

Александра студира журналистику, воли новинарство и једног дана би желела да постане ратни репортер.

***

Прочитајте и:

Finale besedničkog takmičenja studenata FPN-a
Veliki koncert povodom Dana studenata
Donacija Vlade Japana novosadskom FTN-u

***

Укључи се! Овај текст настао је нашом жељом да створимо алтернативни веб простор за студенте, где могу да пишу и информишу се о оним темама које сматрају важним. Уколико желиш да и ти пишеш за студентску рубрику, твоје идеје су добродошле! Није потребно претходно искуство, већ само заинтересованост за студентска питања. Да бисте се пријавили кликните OVDE. Пријем нових новинара вршимо до сваког првог дана у месецу!


Желим повремено да добијам мејлове од портала о вестима, најновијим конкурсима и активностима OVDE

Odricanje od odgovornosti

Коментари

ВЕСТИ