iSerbia - Novo izdanje Dijaloga u KC Grad!
Kreativna laboratorija koja okuplja mlade profesionalce različitog uzrasta i interesovanja Gradska Gerila u saradnji sa KC Gradom organizuje 23. aprila izdanje Dijaloga - Dialogues *special edition* / Alternative Futures: Istanbul talks.

FOTO: Facebook

Priredila: Ana Kotur

Dijalozi predstavljaju ciklus neformalnih razgovora sa ciljem deljenja kako uspeha, tako i neuspeha, radi podizanja svesti o značaju neformalnog obrazovanja i ličnog razvoja. Jedanput mesečno, diskusije vode uspešni predstavnici raznih oblasti, kao što su umetnost, kultura, mediji ili tehnologija.

Gradska Gerila u saradnji sa Kulturnim centrom Grad poziva da se 23.aprila od 18:30h u KC Gradu pridružite na specijalnom izdanju Dijaloga - Dialogues *special edition* / Alternative Futures: Istanbul talks u okviru koga će se predstaviti istaknuti umetnici, agencije, inženjeri, dizajneri i akteri kreativne industrije Istanbula.

Ovoga puta Alican Okan, Ebru Yetiskin, Gizem Renklidag, Pinar Akkurt, Candas Sisman iz NOHlab-a, Nerdworking i Cihan Cankaya u neformalnom razgovoru podeliće sa učesnicima svoj rad, projekte kao i poglede na svet i novomedijsku scenu Istanbula i Evrope. Nerdworking ekipa će pričati o svojoj mreži kao i o projektima i istraživanjima u kojima kreiraju jedinstvene alate za umetnike kao i o komercijalnim i eksperimentalnim medijskim projektima u javnim prostorima.

Alican Okan je talentovani dizajner zvuka i kompozitor koji će predstaviti svoj rad i delo na polju eksperimenata sa novomedijskim umetnostima.

Pınar Akkurt je multidisciplinarna umetnica koja je svoju umetničku karijeru započela kroz kreiranje igračaka za decu od reciklirajućih materijala.

FOTO: Facebook

Danas, umetnička dela, projekti i proizodi koji su u direktnoj korelaciji sa alternativnom budućnošću u decenijama koje dolaze, pokazujući svet u nastajanju, oblikuju naša očekivanja na polju tehnologije, politike i generalno društva.

Alternativne ideje budućnosti postaju stvarnost kroz forme interaktivnih izložbi, proizvoda, demonstracija kao i “behind the scene” projekata.

Na aprilskim Dijalozima imaćemo priliku i da upoznamo tvorce NOHLAB-a, multidisciplinarnog studia iz Istanbula koji se fokusira na art direkciju, experience design, animaciju i audio-vizuelne performanse.

Ana, druželjubiva i radoznala studentkinja; voli da piše, vodi intervjue, istražuje i pohađa razne edukativne kurseve.

***

Pročitajte i:

Next festival: Dobar provod i humanost
Utisci sa „Stiro štampe na tekstilu”!
Otvaranje sedmog Startit Centra u Srbiji

***

Ovaj tekst je nastao našom akcijom da mladi postanu dopisnici iz svog kraja. Ukoliko želiš da i ti budeš deo našeg mladog tima i pišeš o događajima i uspesima svojih mladih sugrađana, prijavi se popunjavanjem ovog kratkog formulara. Važni su nam isključivo tvoj entuzijazam i želja da se proširi glas omladine iz svih krajeva! Otvoreno za sve od 15 do 35 godina. Prijem novih dopisnika vrši se do svakog prvog dana u mesecu


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI