iSerbia - Novi Sad: Otvaranje uskršnje čarolije
Dečija manifestacija „BIG uskršnje čarolije“, koja će u Novom Sadu biti održana 4. put, od 12. do 15. aprila, biće otvorenA u sredu 12. aprila, u 18 časova, na centralnom platou u prizemlju tržnog centra BIG, nastupom malih glumaca DKCNS, hora „Čarobne frulice“, pevača iz „Kulturnog skloništa“ i plesnim spektaklom članova studija „Professional“.

FOTO: Deci na dar

Priredila: Ana Kotur

Decu i roditelje očekuje tri dana programskog šarenila, kreativno-edukativnih radionica, muzike, glume i zabave i na taj način će se novosadskim mališanima približiti radost jednog od najlepših hriščanskih praznika.

Otvaranje festivala biće ispraćeno i Bazarom uskršnjih radionica Galerije Matice srpske, Muzeja Vojvodine, Gradske biblioteke, PU „Zemlja čuda“, škole jezika „Brightnes“, Centra za mentalnu aritmetiku „Kefalo“, ZOC „Adžija“, Play centra i Dečijeg kulturnog centra Novog Sada.

FOTO: Deci na dar

Drugi dan manifestacije, četvrtak 13. april, obeležiće nastup dečijeg gradskog hora iz Sombora „Šareni vokali“, „Baletska čarolija“ City dance studija i „Iskrica“, kao i „Beli zec i ludi šeširdžija“ - eksperimentalna likovna radionica Mirimanov, nakon čega će uslediti „Uskršnje igre“ - takmičenja u različitim veštinama - inspiracija Uskrs.

Nadahnuta družina iz pozorištanceta „Teatrilo“ obradovaće mališane poslednji dan manifestacije, u subotu 15. aprila, pozorišnom predstavom „Kći vilinog konjica“. Zatim će nas opustiti nastup „Bubamara“ dečijeg hora iz Bečeja, a potom će uslediti kreatrivno-edukativna radionica „Čarobno BIG jaje“ na kojoj će deca različitim tehnikama oslikavati jaja i vunom ukrašavati velika jaja! Za sve učesnike biće organizovan i izbor za najmaštovitije i najjače jaje. Uskršnje druženje biće završeno „Potragom za zlatnim jajetom“.

FOTO: Deci na dar

Svi programi festivala „BIG uskršnje čarolije“ potpuno su besplatni za sve
učesnike i nije potrebna prijava za učešće na radionicama. Programi će se
održavati u prizemlju Tržnog centra „BIG“.

Izvor: Deci na dar

Ana, druželjubiva i radoznala studentkinja; voli da piše, vodi intervjue, istražuje i pohađa razne edukativne kurseve.

***

Pročitajte i:

Uskoro počinje Festival zdravlja
Niš: Podržimo umetnost i humanost
Magija koja se širi gradom

***

Ovaj tekst je nastao našom akcijom da mladi postanu dopisnici iz svog kraja. Ukoliko želiš da i ti budeš deo našeg mladog tima i pišeš o događajima i uspesima svojih mladih sugrađana, prijavi se popunjavanjem ovog kratkog formulara. Važni su nam isključivo tvoj entuzijazam i želja da se proširi glas omladine iz svih krajeva! Otvoreno za sve od 15 do 35 godina. Prijem novih dopisnika vrši se do svakog prvog dana u mesecu


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI