iSerbia - Niš: Pročitaj knjigu na bazenu
Sa ciljem da knjiga postane dostupnija čitaocima Narodna biblioteka „Stevan Sremac“ iz Niša tokom letnje kupališne sezone posetiocima bazena na „Čairu“ pruža priliku da zavire u njen kutak. Ljubitelji pisane reči moći će svakog dana, osim nedelje, da u periodu od 11 do 19 časova besplatno iznajme knjigu za čitanje na bazenu.

Autor: Marija Milanović

FOTO: Narodna biblioteka NIŠ

Posetiocima su u ponudi različiti književni žanrovi. Prethodnih godina na štandu biblioteke na bazenu najtraženiji su bili beletristika, romani i stripovi, a učenici su koristili priliku da za vreme raspusta pročitaju knjigu koja se u školama čita kao lektira. za iznajmljivanje knjige neophodno je priložiti člansku karticu ili neki od važećih ličnih dokumenata.

Ukoliko neko započne sa čitanjem obimnijeg štiva, a planira da i narednih dana posećuje bazen može svoj primerak da rezerviše kod bibliotekara na štandu. Akcija pod sloganom „Plivam i čitam“ Narodne biblioteke na bazenu traje do kraja avgusta.

Narodna biblioteka je i prethodnih godina organizovala slične akcije koje su nailazile na lep odziv kod posetilaca, a knjige iz ove biblioteke dostupne su i u okviru gradske bašte na tvrđavi gde na književnom bankomatu, zaklonjeni od gradkse buke, posetioci mogu da uživaju u čarima književnih dela.

Marija Milanović

***

Pročitajte i:

Šta znači biti normalan? Obavezno razmislite!
Basketaši Srbije prvaci sveta
>Klub ljubitelja pozorišta

***

Ovaj tekst je nastao našom akcijom da mladi postanu dopisnici iz svog kraja. Ukoliko želiš da i ti budeš deo našeg mladog tima i pišeš o događajima i uspesima svojih mladih sugrađana, prijavi se popunjavanjem ovog kratkog formulara. Važni su nam isključivo tvoj entuzijazam i želja da se proširi glas omladine iz svih krajeva! Otvoreno za sve od 15 do 35 godina. Prijem novih dopisnika vrši se do svakog prvog dana u mesecu


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI