иСербиа - Ниш: Прочитај књигу на базену

Са циљем да књига постане доступнија читаоцима Народна библиотека „Стеван Сремац“ из Ниша током летње купалишне сезоне посетиоцима базена на „Чаиру“ пружа прилику да завире у њен кутак. Љубитељи писане речи моћи ће сваког дана, осим недеље, да у периоду од 11 до 19 часова бесплатно изнајме књигу за читање на базену.

Autor: Marija Milanović

ФОТО: Narodna biblioteka NIŠ

Посетиоцима су у понуди различити књижевни жанрови. Претходних година на штанду библиотеке на базену најтраженији су били белетристика, романи и стрипови, а ученици су користили прилику да за време распуста прочитају књигу која се у школама чита као лектира. за изнајмљивање књиге неопходно је приложити чланску картицу или неки од важећих личних докумената.

Уколико неко започне са читањем обимнијег штива, а планира да и наредних дана посећује базен може свој примерак да резервише код библиотекара на штанду. Акција под слоганом „Пливам и читам“ Народне библиотеке на базену траје до краја августа.

Народна библиотека је и претходних година организовала сличне акције које су наилазиле на леп одзив код посетилаца, а књиге из ове библиотеке доступне су и у оквиру градске баште на тврђави где на књижевном банкомату, заклоњени од градксе буке, посетиоци могу да уживају у чарима књижевних дела.

Марија Милановић

***

Прочитајте и:

Šta znači biti normalan? Obavezno razmislite!
Basketaši Srbije prvaci sveta
>Klub ljubitelja pozorišta

***

Овај текст је настао нашом акцијом да млади постану дописници из свог краја. Уколико желиш да и ти будеш део нашег младог тима и пишеш о догађајима и успесима својих младих суграђана, пријави се попуњавањем ovog кратког формулара. Важни су нам искључиво твој ентузијазам и жеља да се прошири глас омладине из свих крајева! Отворено за све од 15 до 35 година. Пријем нових дописника врши се до сваког првог дана у месецу


Желим повремено да добијам мејлове од портала о вестима, најновијим конкурсима и активностима OVDE

Odricanje od odgovornosti

Коментари

ВЕСТИ