iSerbia - Niš: Besplatne radionice džeza
U Niškom kulturnom centru do 28. jula održava se besplatna škola džeza koju voditi poznati niški kontrabasista i kompozitor Nenad Vasilić, a od 29. do 30 jula u muzičkoj školi Music Land biće održani časovi za basiste. Radionicama se mogu pridružiti zainteresovani bez obzira na nivo znanja i veštine u sviranju džeza.

Autor: Marija Milanović

FOTO: Miloš Stojanović

Jedan od predavača na muzičkim radionicama i autor knjige „Bass Bookvar“, Milan Srđanović, za iSerbia portal kaže da je ovo peta godina za redom kako Nenad Vasilić u letnjim mesecima u Nišu drži radionice džeza, ali da su vođeni interesovanjem koje je izazvala knjiga „Bass Bookvar“ odlučili da pored ovih radionica ponude i časove koji će biti organizovani samo za basiste.

„Nenad će koncipirati trajanje i koncept predavanja imajući u vidu interesovanja i nivo znanja polaznika. Ove godine smo Nenad i ja odlučili da, vođeni interesovanjem koje postoji povodom izdanja knjige „Bass Bookvar”, predavanja dopunimo i specijalnom radionicom samo za basiste, koju ćemo nakon što Nenad završi radionice u NKC-u, zajedno održati 29. i 30. jula u Music Land studiju, u ulici Ćirila i Metodija 27”, kaže Srđanović za iSerbia.

Organizatori navode da prijave za radionice džeza nisu potrebne, ali da je poželjno da njihovi učesnici sa sobom ponesu instrumente.

FOTO: Miloš Stojanović

Milan Srđanović mladim muzičarima ili onima koji bi to želeli da postanu poručuje da se svakako okušaju u svemu što ih interesuje i inspiriše.

Voditelj ovih radionica Nenad Vasilić ima snimljenih sedam albuma, a ljubiteljima džeza poznat je po spajanju ovog muzičkog žanra sa muzikom balkana.Marija Milanović

***

Pročitajte i:

Posetite „Eko bazar” u Pančevu
OSSI: Otvoren konkurs za mlade
Budite deo "Razgovora sa filozofima"!


***

Ovaj tekst je nastao našom akcijom da mladi postanu dopisnici iz svog kraja. Ukoliko želiš da i ti budeš deo našeg mladog tima i pišeš o događajima i uspesima svojih mladih sugrađana, prijavi se popunjavanjem ovog kratkog formulara. Važni su nam isključivo tvoj entuzijazam i želja da se proširi glas omladine iz svih krajeva! Otvoreno za sve od 15 do 35 godina. Prijem novih dopisnika vrši se do svakog prvog dana u mesecu


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI