iSerbia - Next festival: Dobar provod i humanost
„Next festival“ biće održan peti put za redom od 28. do 29. aprila u Gradskom kulturnom centru Užica. Kao i svake godine festival je humanitarnog karaktera i prikupljena sredstva biće donirana „Opštoj bolnici Užice“ za kupovinu neophodne opreme.

Autor: Dragana Pirgić

FOTO: Facebook

Jubilarni peti „Next festival“ poznat po dobroj muzici i zabavi i ove godine iznenadiće svoju pobliku brojnim muzičkim bendovima i di-džejevima koji će nastupati na dva stejdža, „Public“ i „031 Republic“. Festival otvara „Eastock“, mladi bend iz Užica poznat po singlovima „Dan“ i „Zidovi“ koji je emitovan na MTV-u. Veliko iznenađenje festivala biće Dado Topic & “Time after Time” bend, koji nastupaju prvog dana festivala, a drugog dana publika će uživati uz poznatu grupu „Deca loših muzičara“.

FOTO: Na dlanu

Za dobar zvuk i atmosferu na „031 Republic“ stejdžu biće zadužen beogradski di-džej Marko Vuković, a pridružiće mu se i poznati di-džej dvojac iz Užica Luka Vuković b2b Ivan Radojević.
Na „Public“ stejdžu publika će moći da čuje različite bendove kao što su „Volt Pop“, mladi užički bend, zatim „Organizam“, četvoročlani beogradski sastav čija je muzika fuzija različitih žanrova, kao i bend „Hadži prodane duše“, dobro poznati užički rok sastav. Ljubitelje elektronske muzike na „031 Republic“ stejdžu zabavljaće poznati di-džej Dejan Milićević, zatim Samir Mutapčić publici poznatiji kao sam.Luda, kao i beogradski di-džej MKDSL.

FOTO: Grotto

Za četiri godine koliko postoji festival je okupio preko 50 bendova i di-džejeva iz raznih krajeva Srbije, ali i regiona. Pored poznatih muzičara, na ovom festivalu brojni mladi bendovi dobijaju priliku da se afirmišu.

Od osnivanja, 2013. godine „Next festival“ je humanitarnog karaktera. Nastao je inicijativom užičke neprofitne organizacije „Shift 2“ koja se bavi humanitarnim radom, ali i organizovanjem kulturnih manfestacija. Svake godine prikupljeni novac se donira onima kojima je najpotrebniji, ove godine novac će otići u „Opštu bolnicu Užice“ i biće iskorišćen za nabavku potrebne opreme.

Karte su dostupne u svim Win Win Shop-ovima, ali ih možete i poručiti online, kao i preko mobilne aplikacije servisa DD Tickets po ceni od 720 dinara.

Dragana je student žurnalistike, uživa u dobrim knjigama, muzici i šalama Vudi Alena.

***

Pročitajte i:

Novi Sad: Veliki solistički koncert Irie Fm-a
Humanitarnom predstavom uz Jelenu Zorić
Društveni mediji: Zašto i kako?

***

Ovaj tekst je nastao našom akcijom da mladi postanu dopisnici iz svog kraja. Ukoliko želiš da i ti budeš deo našeg mladog tima i pišeš o događajima i uspesima svojih mladih sugrađana, prijavi se popunjavanjem ovog kratkog formulara. Važni su nam isključivo tvoj entuzijazam i želja da se proširi glas omladine iz svih krajeva! Otvoreno za sve od 15 do 35 godina. Prijem novih dopisnika vrši se do svakog prvog dana u mesecu


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI