iSerbia - Neočekivani uspeh bioskopa „Roda Cineplex“
U ovoj deceniji, uspešni bioskopi u Beogradu su oni koji se nalaze u centru grada ili po najvećim tržnim centrima. Postoji jedan izuzetak, a to je bioskop „Roda Cineplex“, koji se nalazi na Banovom brdu.

Autor: Dečermić Miša

FOTO: Roda Cineplex

Uspeh ovog bioskopa je teško objašnjiv fenomen na tržištu u okviru prestonice. Sastoji se iz dve činjenice: da se bioskop održao sa regularnom posetom, čime se retko koji bioskop u Srbiji može pohvaliti, ali i da ima dobre brojke kada su u pitanju poseta i zarada od hrane i pića.

Jedan razlog je verovatno mesto na kome se nalazi, a to je u samom srcu Banovog brda, koje je urbana sredina, ali i veoma prometan deo grada, dobro povezan sa ostatkom grada linijama gradskog prevoza. To čini Rodu najbližim bioskopom stotinama hiljada ljudi, na teritoriji Čukarice, ali i iz ostalih opština.
Ono što je najvažniji razlog za opstanak ovog bioskopa i njegovu konkurentsku moć je cena karata, koja je daleko niža od cena u ostalim bioskopima. Ovo su potvrdili mnogi filmovili koji redovno dolaze u Rodu.

„Kad idem u bioskop uvek idem u Rodu. Cena karte je uvek najniža“, rekao je jedan posetilac projekciji filma „The Fate of the Furious“ za iSerbia portal. Neki nisu u finansijskoj mogućnosti da idu u druge bioskope, o čemu govori Nikola S., posetilac bioskopa: „Roda je jedini bioskop gde sam spreman da platim kartu. Ostali nisu umereni sa cenama, jednostavno ne mogu da ih priuštim“, za iSerbia portal.

Bioskop Roda je dokaz da se može uspeti u otvorenoj privredi pored žestoke konkurencije, bez obzira na mesto poslovanja. Potreban je samo preduzetnički duh i ideja koja se može ostvariti u skladu sa realnom slikom društva u kome se posluje.


Dečermić Miša

***

Pročitajte i:

Počinje festival „Bolje uradiTi sam“
Novo izdanje Dijaloga u KC Grad!
Počinje manifestacija „Kulturno proleće“

***

Ovaj tekst je nastao našom akcijom da mladi postanu dopisnici iz svog kraja. Ukoliko želiš da i ti budeš deo našeg mladog tima i pišeš o događajima i uspesima svojih mladih sugrađana, prijavi se popunjavanjem ovog kratkog formulara. Važni su nam isključivo tvoj entuzijazam i želja da se proširi glas omladine iz svih krajeva! Otvoreno za sve od 15 do 35 godina. Prijem novih dopisnika vrši se do svakog prvog dana u mesecu


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI