иСербиа - НАСА даје бесплатне софтвере

Софтвери су за мисије, као и за успехе у истраживању агенције НАСА изузетно значајни. Међутим, испоставља се да не треба да будете хакер или да и сами радите за агенцију НАСА да бисте могли да користите технологије ове агенције.

ФОТО: Pixabay

Превела: Ана Катић

Трећу годину заредом, у оквиру програма под називом Тецхнологy Трансфер Програм, НАСА је објавила годишњи каталог софтвера који је доступан свима и потпуно је бесплатан! Велики број софтвера намењен је само за ширу јавност па је право време да уграбите ову прилику и осећате се као опасни научник из неког филма.

„Софтвери представљају кључну компоненту која одређује успешност сваке мисије агенције НАСА, као и успешност њених научних открића. Заправо, више од 30 одсто свих иновација НАСА повезано је са софтверима“, рекао је Ден Локни, вођа програма Тецхнологy Трансфер. „Са задовољством преносимо ове алате у друге секторе и са нестрпљењем ишчекујемо да видимо како ће се они користити на нове, креативне начине“.

Постоји 15 различитих категорија, од дизајна и интеграција до климатских симулатора, унутар којих ћете моћи да претражујете софтвере по свом укусу. Агенција НАСА вам је такође изашла у сусрет, те је сачинила листу од 20 најтраженијих софтвера од којих можете започети своју авантуру.

<имг цласс="флоат" срц="хттп://с29.постимг.орг/унпјзрв5з/артифициал-интеллигенце-2167835_640.јпг" />

ФОТО:<а хреф="хттп://пиxабаy.цом/"> Пиxабаy

Иако каталог има одређена ограничења што се тиче приступа, постоји материјал који ћете моћи веома лако директно да скинете, а за остало је неопходно да се прво региструјете.

„Овај каталог представља наш начин да подстакнемо даље иновације тако што ћемо предузетницима, мањим предузећима, академском свету и индустрији обезбедити приступ алатима које користе савремени врхунски стручњаци“, кажу из агенције НАСА. „Приступ овим софтверским кодовима има потенцијал да обезбеди одређене предности у пословању, оствари зараду и спаси животе“, закључили су.


ИЗВОР: Huffington Post

Ана је сањар који кроз живот корача тихо, широм затворених очију.

***

Прочитајте и:
Putujte ugodno i bezbedno uz ove aplikacije!
Pet trikova za uspešnije pregovaranje
Koji telefoni emituju najviše zračenja?

***

Овај текст настао је нашом жељом да млади који желе да се опробају у превођењу текстова то искуство стекну и унапреде код нас. Уколико желиш да будеш преводилац у нашем младом тиму ЦВ уз један преведени текст, са изворним, пошаљи на prevodilacka@iserbia.rs са назнаком Пријава/Преводилац. Отворено за све од 15 до 35 година. Пријем нових чланова вршимо до сваког првог дана у месецу.
Желим повремено да добијам мејлове од портала о вестима, најновијим конкурсима и активностима OVDE

Odricanje od odgovornosti

Коментари

ВЕСТИ