Poznati srpski reditelj, Emir Kusturica, još jednom je uspeo da nas očara svojim rediteljskim umećem. Naime, reč je o filmu „Na mlečnom putu“ koji je otvorio 45. FEST. U filmu glavne uloge igraju Monika Beluči, Emir Kusturica i Sloboda Mićalović.

Autor: Milica Lukić

FOTO: Filmski centar Srbije

Emir Kusturica je filmski režiser jugoslovenskog i bosansko-hercegovačkog porekla, scenarista, producent, kompozitor i glumac. Iza njega stoji velika filmska karijera, nagrade za svoje filmove počeo je da dobija još u srednjoj školi. U studentskim danima odneo je pobedu na Festivalu studentskog filma u Karlovim Varima. Dvostruki je dobitnik „Zlatne palme“ filmskog festivala u Kanu.

Na 45. FEST-u, predstavio je film koji nosi naziv „Na mlečnom putu“, u kome Emir Kusturica glumi glavnu ulogu i predstavlja život jednog čoveka u tri različita životna perioda: o vremenu koje je proveo kao srećni mlekadžija tokom rata, opasnih avantura i romansi sa voljenom ženom i na kraju okrenut monaškom životu osvrće se na prošlost, kako svoju, tako i prošlost svoje zemlje.

FOTO: START Srbija

Film je zadobio još veću pažnju naših gledalaca zbog glavne ženske uloge koju tumači Monika Beluči, tako da su sa velikom zainteresovanošću film pogledali i oni koji nisu veliki ljubitelji filmova Emira Kusturice. Takođe, u filmu glume i Sloboda Mićalović, koja je proglašena srpskom Monikom, Miki Manojlović i Sergej Trifunović.

FOTO: Moj Novi Sad

U 125 minuta gledaoci su mogli da uživaju u pravoj ljubavnoj priči ovog para, Koste i Neveste, scenama gde se susrećemo sa bolom, setom, očajem.

45. Međunarodni festival u Beogradu otvoren je ovim filmom i biće premijerno prikazan u glavnom takmičarskom programu 73. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji, koji se održava od 31. avgusta do 10. septembra 2017. godine.

Milica Lukić

***

Pročitajte i:

Pirot: Prvi turnir u malom fudbalu
Naučite decu kako, a ne šta da misle
POSLEDNJA PRIČA O GRUZIJI

***

Ovaj tekst je nastao našom akcijom da mladi postanu dopisnici iz svog kraja. Ukoliko želiš da i ti budeš deo našeg mladog tima i pišeš o događajima i uspesima svojih mladih sugrađana, prijavi se popunjavanjem ovog kratkog formulara. Važni su nam isključivo tvoj entuzijazam i želja da se proširi glas omladine iz svih krajeva! Otvoreno za sve od 15 do 35 godina. Prijem novih dopisnika vrši se do svakog prvog dana u mesecu


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI