iSerbia - Mrzite li svoje strije?
Strije. Te strašne linije po tijelu zbog kojih ne želite da se skinete u kupaći kostim i opustite na plaži. Sharny Kieser je majka šestero djece i dugo, dugo nije željela ni da čuje za to da ide na plivanje. Čak i kada bi otišla na bazen, ostajala bi u majici i šorcu, pospremala stvari za svojom djecom i sanjala o tome da jednog dana opet može da obuče bikini. Nije vidjela svrhu u vježbanju zato što je poslije šest porođaja njeno tijelo bilo prekriveno strijama. Odbijala je pozive na kupanje na bazenu sve dok nije čula svog muža Juliusa kako hvali njen izgled.

Foto: pixabay

Priredila: Vesna Drakulić

“Čula sam ga dok je razgovarao sa prijateljima i spomenuli su strije. Moj muž je rekao da su one znak da sam ja žena i da su rezultat velike majčinske ljubavi zbog koje bi svaka majka oštetila svoje tijelo kako bi djeci poklonila život. Što je više objašnjavao, ja sam sve više shvatala da sam samu sebe mrzila radi onoga zbog čega me je on volio”, otvoreno priča Sharny.

Riječi njenog muža pune ljubavi pomogle su Sharny da shvati da se ne treba sramiti svog tijela nakon svih šest porođaja. Napokon je uvidjela da ono nije uništeno i odvratno, već da se iz tijela djevojke pretvorilo u tijelo nesebične majke i da su ožiljci simbol tog prelaza. Danas sa ponosom gleda svoje strije u ogledalu.

“Osjetila sam ljubav. Ljubav svog muža i svoje djece. Iza tih ožiljaka su sva moja djeca rasla i živjela devet mjeseci”, sa osmijehom na licu priča Sharny i dodaje da je, nakon što je prihvatila svoje tijelo takvo kakvo jeste, poželjela da ga bolje tretira. “Ja sam bila ta koja je željela da se zdravo hrani. Ja sam bila ta koja je željela da vježba. Ja sam bila ta koja je željela da radi stvari koje voli.”

Foto: Lola Magazin

Sharny je naučila da voli samu sebe i zahvalna je na svemu što ima. Njena poruka majkama širom svijeta je da se prestanu mučiti.

“Želim da mame u cijelom svijetu shvate koliko su njihova tijela savršena. Sa strijama ili bez njih. In vitro oplodnja ili ne, prirodni porođaj ili carski rez, dojenje ili hrana iz flašice – to nije važno. Vi ste savršene. Vaša djeca vas vole. Vi treba da volite same sebe. Vi imate čarobno majčinsko tijelo”, zaključila je Sharny.

Priznaćete, u pravu je, zar ne?

Izvor: Lola Magazin

Pročitajte i:

Mislite li da je kasno za vaše snove?
Žena koja mutira
Žene koje volimo da osuđujemo


***

Ovaj tekst nastao je našom željom da stvorimo alternativni veb prostor za mlade gde mogu da pišu o svim onim temama koje smatraju važnim, iskreno i bez ograničenja! Ukoliko želiš da i ti budeš član našeg mladog tima i doprineseš razvoju naših ambicija, tvoje ideje su nam dobrodošle! Nije potrebno iskustvo, već samo želja i ideje! CV i jedan tekst sa validnog mejla pošaljite na ifemin@iserbia.rs CC office@iserbia.rs, sa naznakom "Prijava / o ženama". Prijem novih dopisnika vrši se najkasnije svakog prvog dana u mesecu. Otvoreno za sve od 15 do 35 godina. Prijem novih novinara vršimo do svakog prvog dana u mesecu.Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI