iSerbia - „Mortal Kombat“ u Barutani!
Beogradski bend Mortal Kombat održaće tradicionalni „Antievrovizijski koncert“ 13. maja sa početkom u 20 časova na Kalemegdanu. Na bini će im se, kao gosti, pridružiti Koalicioni sporazum i Blanquito cojones, kao i bend iznenađenja.

FOTO: Facebook

Priredila: Ana Kotur

Beogradski bend Mortal Kombat održaće tradicionalni „Antievrovizijski koncert“, osmi po redu, u Barutani, u subotu, 13. maja. Pre godinu dana je ovaj bend prvi put zakazao koncert na Beogradskoj tvrđavi, ali su zbog loših vremenskih uslova morali da se premeste na rezervnu lokaciju – u Magacin Depo, gde se okupilo više od 1500 ljudi. Međutim, nisu odustali, već su se vratili na Kalemegdan ove godine, kako ističu, u nameri da odbrane čast grada na istom mestu na kojem su to činili naši preci.

Za osmu Antievroviziju, Mortal kombat najavljuju poseban scenski nastup i vizuelni spektakl. Na bini će im se, kao gosti, pridružiti Koalicioni sporazum, Blanquito cojones, kao i gosti iznenađenja.

Mortal Kombat je metal/pank iz Beograda, oformljen 2009. godine, baziran na tvrdom zvuku i provokativnim tekstovima koji na satiričan način opisuje svoje viđenje modernog društva i okruženje u kome živimo[1]. Mortal Kombat trenutno promoviše svoj treći album od 14 pesama „Besprekorna pobeda”.

Od samog osnivanja, ova grupa okuplja ljude na svirkama u večeri finala Evrovizije i svake godine ima sve više publike. Mortal Kombat neguje tvrđi zvuk, koji predstavlja kombinaciju metala i panka, a celu sliku zaokružuju beskompromisnim stavom i provokativnim tekstovima u kojima se na satiričan način obračunavaju sa svim aspektima modernog društva i okruženja u kojem živimo, pritom ne štedeći apsolutno nikoga. Pre „Besprekorne pobede“ (2016) predstavili su se albumima „Smrtonosna šorka“ (2011) i „Runda 2, udri!” (2013). Takođe, objavili su i DVD sa četvrtog Antievrovizijskog koncerta, održanog 2013. godine.

Ana, druželjubiva i radoznala studentkinja; voli da piše, vodi intervjue, istražuje i pohađa razne edukativne kurseve.

***

Pročitajte i:

osetite izložbu Olje Ivanjicki
Smederevo: Glumci iz cele Srbije u čast Nušiću!
Renexpo Water & Energy sajam u Beogradu

***

Ovaj tekst je nastao našom akcijom da mladi postanu dopisnici iz svog kraja. Ukoliko želiš da i ti budeš deo našeg mladog tima i pišeš o događajima i uspesima svojih mladih sugrađana, prijavi se popunjavanjem ovog kratkog formulara. Važni su nam isključivo tvoj entuzijazam i želja da se proširi glas omladine iz svih krajeva! Otvoreno za sve od 15 do 35 godina. Prijem novih dopisnika vrši se do svakog prvog dana u mesecu


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI