иСербиа - Младен Миљковић: Снови постају стварност

Комбинација талента, преданог рада и посвећености, требало би да буде предуслов успеха. Ако се томе дода хумана нота, али и спремност да се стечено знање подели са другима, лично испуњење не може изостати. Младен Миљковић, перспективни млади глумац из Свилајнца, одлучио је да следи своје снове и није дозволио да га било шта спречи на путу ка њиховом остварењу.

Autor: Milica Milošević

ФОТО: Приватна архива

У разговору са њим не можете да не осетите амбицију. Младен ради у свом позоришту и шири хуманост. Иза себе има више од десет хуманитарних акција у Свилајнцу. Оснивање Омладинског аматерског позоришта ,,Ммаска’’ био је очигледан наставак његове животне приче, док је овогодишњи први фестивал само потврда његовог дугогодишњег залагања.


Да ли сте одувек знали да је глума оно чиме желите да се бавите?

Таленат је нешто што Вам је дато од рођења, најбитније од свега је спознати га и посветити му се, радити на себи. Од малих ногу био сам свестран, плесна школа, соло певање, карате... Од тих силних школица и секција, дошла је на ред и школа глуме. Мирис старих дасака, први зној на челу после представе и на крају огроман аплауз, одредили су чиме ћу се бавити у будућности. Зато је ово савет свим родитељима, да се поред школе посвете деци. Дозволити им разне секције из области спорта, културе итд, јер ће управо то лутање одредити чиме ће се њихово дете бавити у будућности и не само бавити већ и живети.


Ваш драмски студио убрзо је прерастао у Омладинско позориште. Ово је била жеља од самог почетка или су временом порасле амбиције?

После коначне одлуке да ћу бити глумац имао сам три жеље везане за посао а које су за мене биле немогуће, сан. Да упишем факулетет, да по завршетку отворим позориште које сам отворио 2016, а пре тога радио у студио од 2012. године. Немогуће се претворило у могуће, а то је први позоришни фестивал у свом граду. За мене најбитнија ствар на коју сам јако поносан. Све сам ово остварио сам, јер сам сањао, желео, и радио на себи. Нисам седео у четири зида и чекао када ће ми зазвонити телефон.


<имг цласс="тфлоат" срц="хттпс://с2.постимг.орг/п6з3нм0в9/Младен2.јпг" />

ФОТО: Приватна архива


Можете ли нам рећи нешто више о Маскином Фестивалу ,,СВИЛЕНА МАСКА’’ , одржаном први пут ове године? Каква су била очекивања пре самог догађаја?

Основати нешто нимало није лако, трудим се да увек добро размислим о сваком пројекту који доноси позитивне и негативне стране. Али када одлучим, сигуран сам да ће све проћи у најбољем реду, тако је било до сада, надам се и убудуће. „Свилена маска“ је била потребна Свилајнцу, и градјанима. Зато што је наш фестивал довео више од 60 учесника из различитих градова и више од 500 гледалаца, изазвао велику медијску пажњу, угостио познате и талентоване глумице у жирију, Бранкицу Себастијановић и Марију Стокић.

Најважније је да је донео градјанима један едукативни, културолошки догадјај, без комерцијале и без интереса. Морам рећи да нисам очекивао да ће први маскин фест „СВИЛЕНА МАСКА" достићи овакав брилијантан успех, очекивао сам то после треће или четврте године. Тако да следеће године мој Свилајнац и ја имамо огроман задатак да достигнемо овај успех.


Није Вам стран ни хуманитарни рад. Реците нам нешто више о акцијама које сте спровели у претходном периоду?

Није, зато што је хуманитарни рад део мене и у крви ми је, тако да ми је то највеће задовољство. До сада смо урадили велики број хуманитарних акција, сакупљали смо новац за оболелу децу, сакупили и поделили више од 200 пакетића за социјално угрожену децу из општине Свилајнац, за дан екологије смо очистили парк у граду... Ту сам за сваки вид сарадње, помоћи не само у својој општини већ и у целој земљи.


Од чега зависи да ли ће вам ,,лећи’’ улога?

Најбоља комбинација је када улога пронађе мене, заиста се трудим да се максимално посветим задатку. Први корак је литертура о делу, писцу. Такође, да би све у потпуности било одлично зависи и од текста, режије.
И најбитнињи део - велика љубав, посвећеност и давање задатку.


<имг цласс="тфлоат" срц="хттпс://с3.постимг.орг/5т6вл6нхв/Младен3.јпг" />

ФОТО: Приватна архива


На који начин је дошло до улоге у серији ,,Звездара’’ ? Каква су Ваша искуства?

Отишао сам на аудицју и господин Драгослав је желео сарадњу, а ја сам је са задовољством прихватио. Много тога сам научио о снимању, то је заиста дивна екипа посвећена послу и глумцима. Пошто ми је то био први професионални ангажман волео бих да наставим сарадњу са господином Лазићем.


Шта је за Вас представљао највећи изазов у послу којим се бавите?

Верујте ми, највећи изазов је бити глумац у овој земљи!


Какав је осећај био када сте се први пут сусрели са већ оствареним глумцима?

То је за мене нешто свето и велико, наши глумци, великани, легенде су за сваки вид поштовања. Бити са њима у друштву, причати, радити је нешто што не могу речима описати, велика част и задовољство.

Какви су планови за наредни период?

Научио сам добру лекцију, о новим пројектима, идејама, плановима говорим након обављеног посла. За мене и једног глумца најбитније је радити у континуитету како би сте стигли до циља. За сада све тече онако као сам и желео.


***

Прочитајте и:


Niš: Besplatne radionice džeza
Budite deo "Razgovora sa filozofima"!
Afrika: Sve čari egzotičnog kontinenta


***

Овај текст је настао нашом жељом да млади, који имају шта да кажу и допринесу информисаности и едукацији наше омладине, пренесу своје идеје и сазнања. Уколико желиш да и ти будеш члан нашег младог тима и допринесеш развоју наших амбиција, твоје идеје су нам добродошле! ЦВ и један текст пошаљи на urednistvo@iSerbia.rs уз Цц на office@iSerbia.rs, са назнаком „Пријава / новинар“. Отворено за све од 15 до 35 година. Пријем нових новинара вршимо до сваког првог дана у месецу.


Желим повремено да добијам мејлове од портала о вестима, најновијим конкурсима и активностима OVD

Odricanje od odgovornosti


Коментари

ВЕСТИ