иСербиа - Милена Васић: Будите своји!

Милена Васић је српска глумица. На ФДУ је од 2014. године магистрирала науку о драмским уметностима из области студије позоришта. Глумила је у преко 20 филмова и серија и бројним позоришним представама, а оно што је интересантно јесте да је Милена снимала свој шоу програм „Дама без блама“.

Autor: Ana Kotur

ФОТО: Facebook

За iSerbia portal, глумица Милена Васић говори о свом почетку на даскама које живот значе, као и о подршци родитеља, приватном животу, али Милена током интервјуа даје и савете младима који планирају да упишу ФДУ ове године.

Чиме си као дете желела да се бавиш у животу? Који је био твој сан о будућој професији?

Не желим да звучи шаблонски и „већ виђено“, али заиста сам као мала желела и знала да цу се бавити позориштем. Дуго година сам ишла у глумачки студио Бате Миладиновића тако да је потреба за театром дошла рано, ту се задржала и самим тим учврстила.

<имг цласс="флоат" срц="хттпс://с23.постимг.орг/е8хнп7б23/ИМГ_2800.јпг" />

ФОТО: Looker Weekly

Да ли си имала подршку породице и најближих када си почела активно и озбиљно да се бавиш глумом?

Подршку наравно да нисам имала од родитеља у почетку, друго је то време било него данас, јер су моји родитељи били из потпуно друге струке. Отац је машински инжењер, а мајка просветни радник. Иако су обоје били пасионирани колекционари, уметност је за њих била љубав и хоби, а никако „озбиљно“ и стално занимање.

Када си уписивала ФДУ да ли си прошла у првом кругу и шта сматраш да је оно чиме си купила жири?

Када сам уписала Факултет драмских уметности и била прва на листи од 490 кандидата пријављених те године, мами и тати је једино преостало да ми честитају, да ме подрже и дају пуну веру и благослов за оно што сам одлучила да учим и радим.

Како сада већ имаш године искуства како на телевизији тако и на позоришним даскама, да ли више уживаш радећи позоришну представу или снимајући филм/серију? Да ли постоји нека паралела?

Ове године пуним 20 година професионалног рада у позоришту и на телевизији. Иза себе до сада имам неколико великих Тв серија и неколико великих позоришних хитова, а између њих на десетине мање познатих позоришних представа. Могу поносно и слободно да кажем да је равнотежа у нашем послу услов за испуњеност и константну свежину и различитост - за промене и трансформације. Имам срећу да кад ме истроши рад на телевизији, дође позориште које ме умије, освежи и ревитализује.

По угледу на Ладyкрацхер, да ли си ти дошла на идеју снимања српске „Даме без блама“ или си била позвана на кастинг?

Ладyцхрахер је лиценца, а Прва Тв је правила кастинг за ту улогу, тако да сам ту улогу добила на кастингу.

<имг цласс="флоат" срц="хттпс://с7.постимг.орг/7в036xблн/немојда_звоцас.јпг" />

ФОТО: <а хреф="хттпс://ввв.фацебоок.цом/?реф=лого">Фацебоок

Колико сте сличне Марина из „Немој да звоцаш“ и ти?

Марина је отворена, комуникативна, маштовита и слободна. Одана жена која је бескрајно посвећена свом мужу и детету. Сматрам да смо све ми Марине, јер када имаш породицу трудиш се уносиш што више хумора и радости у свакодневни живот.

Када се опредељују за глуму, младе највише занима да ли од ње може да се живи и колика одрицања су потребна да би се успело у животу. У ком периоду си морала да се мало дистанцираш од глуме и посветиш свом приватном животу и да ли ти је посао, односно каријера била увек на првом месту?

Некако ми се чини да је сопствени пут кроз каријеру коју градиш ипак личан и интиман. Свако има право на жељу, на успех, на паузу, на породицу и децу или на слободу...

Нема савета за то кад је време и да ли је време!

Следиш свој унутарњи глас и лично за мене је породица важна, као и дом са децом и свим потешкоћама и лепотама које она доноси.

<имг цласс="флоат" срц="хттпс://с23.постимг.орг/фрлс8вц9н/сликамилена.јпг" />

ФОТО: <а хреф="хттпс://ввв.фацебоок.цом/?реф=лого">Фацебоок

Да ли имаш неки савет за матуранте који планирају да упишу глуму?

Савет за оне који хоће да упишу глуму је само један: ЧИТАЈТЕ! У књигама све пише и ко сте и шта желите и који монолог да баш ви одаберете и зашто баш тај.
То треба схватити као водиљу - ваша непосредност, избор комада, као и аутентичност вашег бића је оно што комисија цени. Будите своји!

Ана, дружељубива и радознала студенткиња; воли да пише, води интервјуе, истражује и похађа разне едукативне курсеве.

***

Прочитајте и:

Lazar Dubovac: Volim sve da radim!
Strahinja Blažić: Moje vreme tek dolazi
Andrija Kuzmanović: Ne dajte da vam slome duh!

***

Овај текст је настао нашом жељом да млади, који имају шта да кажу и допринесу информисаности и едукацији наше омладине, пренесу своје идеје и сазнања. Уколико желиш да и ти будеш члан нашег младог тима и допринесеш развоју наших амбиција, твоје идеје су нам добродошле! ЦВ и један текст пошаљи на urednistvo@iSerbia.rs уз Цц на office@iSerbia.rs, са назнаком „Пријава / новинар“. Отворено за све од 15 до 35 година. Пријем нових новинара вршимо до сваког првог дана у месецу.


Желим повремено да добијам мејлове од портала о вестима, најновијим конкурсима и активностима OVDE

Odricanje od odgovornosti

Коментари

ВЕСТИ