иСербиа - Мајстори програмирања посетили ИНАТ Суммит

„Мајстори програмирања“ са пројекта, који реализује удружење иСербиа под покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација, посетили су у петак, 21. априла, тродневну прву међународну ИТ конференцију у Београду - ИНАТ Суммит ИНАТ центра. Они су са нама поделили утиске са конференције.

Autor: Suzana Marjanović

ФОТО: Приватна архива - Мајстори програмаирања пред почетак ИНАТ Суммит конференције

Група од 20 најбољих полазника „Мајстори програмирања“, посетила је INAT Summit, прву међународну ИТ конференцију у Београду која је трајала од 21. до 23. априла и бавила се дигиталним маркетингом, пројектним менаџментом, корисничким искуством, привлачењем инвестиција и иновацијама, програмерским тимом, виртуелном и проширеном стварношћу. Учествовало је 30 предавача из ИТ индустрије из: Србије, Хрватске, Словеније, Шведске, Немачке, Велике Британије, САД-а, Израела и Канаде.

Једна од полазница пројекта, која похађа други део курса Андроид апликације, Анђелка Джида (18 година) из Ваљева, изјавила је за iSerbia: „На мене је посебан утисак оставило предавање представника компаније ИБМ, који је причао о ИБМ Ватсон-у и великој количини података. Разноврсност предавања и узбудљива атмосфера оставили су јак утисак на мене. Покривене су разне области: од животних успона и падова до развоја игрица, ИТ компанија и креирања софтваре девелопмент тима. Учесници конференције су имали прилику да поставе питања и разговарају са предавачима из различитих земаља, који су били отворени за сарадњу. Инноватион Аттитуде Суммит за мене је био једно ново искуство, прилика да упознам људе и научим нешто ново“.

<имг цласс="флоат" срц="хттпс://с18.постимг.орг/бy0к0нвмx/18175469_10203257234429031_309852560_о123сузана.јпг" />

ФОТО: Приватна архива - Мајстори програмирања чекају почетак ИНАТ Суммит конференције

Катарина Ђурчић (17 година) из Новог Бечеја, такође полазница „Мајстора програмирања“, која је уписала Андроид апликације, додала је: „Захваљујући пројекту Мајстори програмирања нас двадесеторо смо добили шансу да присуствујемо првој међународној ИТ конференцији у Београду и са сигурношћу могу рећи да смо се сви дивно провели. Научили смо доста о маркетингу, технологији, свету бизниса и упознали неке од најутицајнијих људи данашњице. Ово је било незаборавно искуство и надам се да ће овако добро осмишљена конференција бити организована и следеће године”.


Сузана је љубитељ разнолике уметности, од унутрашње лепоте човека, преко спољашње лепоте природе, до креативног стваралаштва.

***

Прочитајте и:

Stižu novi majstori programiranja!
Utisci sa Stiro štampe na tekstilu
Radionice za frilensere uveliko u toku

***

Овај текст је настао нашом жељом да млади, који имају шта да кажу и допринесу информисаности и едукацији наше омладине, пренесу своје идеје и сазнања. Уколико желиш да и ти будеш члан нашег младог тима и допринесеш развоју наших амбиција, твоје идеје су нам добродошле! ЦВ и један текст пошаљи на urednistvo@iSerbia.rs уз Цц на office@iSerbia.rs, са назнаком „Пријава / новинар“. Отворено за све од 15 до 35 година. Пријем нових новинара вршимо до сваког првог дана у месецу.


Желим повремено да добијам мејлове од портала о вестима, најновијим конкурсима и активностима OVDE

Odricanje od odgovornosti

Коментари

ВЕСТИ