iSerbia - Majstori programiranja posetili INAT Summit
„Majstori programiranja“ sa projekta, koji realizuje udruženje iSerbia pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, posetili su u petak, 21. aprila, trodnevnu prvu međunarodnu IT konferenciju u Beogradu - INAT Summit INAT centra. Oni su sa nama podelili utiske sa konferencije.

Autor: Suzana Marjanović

FOTO: Privatna arhiva - Majstori programairanja pred početak INAT Summit konferencije

Grupa od 20 najboljih polaznika „Majstori programiranja“, posetila je INAT Summit, prvu međunarodnu IT konferenciju u Beogradu koja je trajala od 21. do 23. aprila i bavila se digitalnim marketingom, projektnim menadžmentom, korisničkim iskustvom, privlačenjem investicija i inovacijama, programerskim timom, virtuelnom i proširenom stvarnošću. Učestvovalo je 30 predavača iz IT industrije iz: Srbije, Hrvatske, Slovenije, Švedske, Nemačke, Velike Britanije, SAD-a, Izraela i Kanade.

Jedna od polaznica projekta, koja pohađa drugi deo kursa Android aplikacije, Anđelka Džida (18 godina) iz Valjeva, izjavila je za iSerbia: „Na mene je poseban utisak ostavilo predavanje predstavnika kompanije IBM, koji je pričao o IBM Watson-u i velikoj količini podataka. Raznovrsnost predavanja i uzbudljiva atmosfera ostavili su jak utisak na mene. Pokrivene su razne oblasti: od životnih uspona i padova do razvoja igrica, IT kompanija i kreiranja software development tima. Učesnici konferencije su imali priliku da postave pitanja i razgovaraju sa predavačima iz različitih zemalja, koji su bili otvoreni za saradnju. Innovation Attitude Summit za mene je bio jedno novo iskustvo, prilika da upoznam ljude i naučim nešto novo“.

FOTO: Privatna arhiva - Majstori programiranja čekaju početak INAT Summit konferencije

Katarina Ćurčić (17 godina) iz Novog Bečeja, takođe polaznica „Majstora programiranja“, koja je upisala Android aplikacije, dodala je: „Zahvaljujući projektu Majstori programiranja nas dvadesetoro smo dobili šansu da prisustvujemo prvoj međunarodnoj IT konferenciji u Beogradu i sa sigurnošću mogu reći da smo se svi divno proveli. Naučili smo dosta o marketingu, tehnologiji, svetu biznisa i upoznali neke od najuticajnijih ljudi današnjice. Ovo je bilo nezaboravno iskustvo i nadam se da će ovako dobro osmišljena konferencija biti organizovana i sledeće godine”.


Suzana je ljubitelj raznolike umetnosti, od unutrašnje lepote čoveka, preko spoljašnje lepote prirode, do kreativnog stvaralaštva.

***

Pročitajte i:

Stižu novi majstori programiranja!
Utisci sa Stiro štampe na tekstilu
Radionice za frilensere uveliko u toku

***

Ovaj tekst je nastao našom željom da mladi, koji imaju šta da kažu i doprinesu informisanosti i edukaciji naše omladine, prenesu svoje ideje i saznanja. Ukoliko želiš da i ti budeš član našeg mladog tima i doprineseš razvoju naših ambicija, tvoje ideje su nam dobrodošle! CV i jedan tekst pošalji na urednistvo@iSerbia.rs uz Cc na office@iSerbia.rs, sa naznakom „Prijava / novinar“. Otvoreno za sve od 15 do 35 godina. Prijem novih novinara vršimo do svakog prvog dana u mesecu.


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI