U utorak, 21. februara 2017. godine, u Kulturnom centru „Grad“, sa početkom u 20 časova, održaće se još jedan Language Café, namenjen onima koji žele da uz druženje nauče, utvrde ili testiraju svoje znanje jezika.

Autor: Katarina Stanojević

FOTO: theodysseyonline.com

Okupljanje ovog puta ima i poseban povod – obeležavanje Međunarodnog dana maternjeg jezika, ustanovljenog od strane UNESCO-a pred kraj XX veka.

Koncept Language Café-a podrazumeva da je svakom jeziku dodeljen sto za kojim sede oni koji žele da uspostave konverzaciju na datom jeziku. Poželjno je da je bar jednom učesniku ovaj jezik maternji. Cilj je da se kroz zabavu i druženje, u opuštenoj atmosferi usvoje neka nova znanja.

O popularnosti ovog koncepta dovoljno govori i podatak da je veoma teško naći slobodno mesto, pa su organizatori odlučili da ovog puta prošire kapacitete.
Trenutno je u ponudi čak 19 jezika, a organizatori se trude da pre svakog novog druženja dopune ovu listu.


FOTO: languageinstitute.wisc.edu

Ovonedeljno druženje izdvaja od prethodnih i mogućnost da učesnici javno ispričaju nešto o svojim iskustvima u učenju jezika, ili podele jezičke anegdote sa prisutnima.

Ovo je jedinstvena prilika za učenje jezika kroz konverzaciju, bez pohađanja kurseva, korišćenja knjiga i interneta i šansa za upoznavanje novih ljudi koji dele vaša interesovanja.

Na vama je samo da odaberete sto i pridružite nam se 21. februara u 20 časova, u KC „Grad“.

Katarina je ekonomista u pokušaju, ljubitelj književnosti, muzike, prirode i životinja.


Pročitajte i:
Poezija priča priču o Japanu
Kalupi ljubavi: Humanitarni filokafe u Vršcu
Osećanja za koja niste znali da postoje

***

Ovaj tekst je nastao našom akcijom da mladi postanu dopisnici iz svog kraja. Ukoliko želiš da i ti budeš deo našeg mladog tima i pišeš o događajima i uspesima svojih mladih sugrađana, prijavi se popunjavanjem ovog kratkog formulara. Važni su nam isključivo tvoj entuzijazam i želja da se proširi glas omladine iz svih krajeva! Otvoreno za sve od 15 do 35 godina. Prijem novih dopisnika vrši se do svakog prvog dana u mesecu


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI