iSerbia - Kulturna dešavanja u martu za studente
Iako smo svakodnevno zauzeti fakultetskim obavezama i nemamo dovoljno slobodnog vremena, Beograd nam pruža mnoštvo kulturnih manifestacija na koje bismo mogli otići. Obično imamo samo želju da ih posetimo, ali nam nedostaje volje, radije neobavezno odmaramo uz društvene mreže. Predstojeće proleće je idealno vreme za promene i pokret.

Foto: DKSG - Osamdeset godina lista Student

Priredila: Nataša Ninković

Biće nam drago ukoliko delić slobodnog popodneva, večeri ili pauze između celodnevnih predavanja utrošimo na posetu muzeju, galeriji, koncertu i sličnom. Takođe, imamo jedinstvenu priliku da obogatimo svoje znanje, uživamo u lepotama umetničkih dela i upoznamo neposećene delove grada.

16. Međunarodni pozorišni festival u pozorištu „Slavija”

Foto: Beopopust

U periodu od 9. do 16. marta biće odigrano osam predstava iz sedam zemalja među kojima su: Rusija, Belorusija, Kazahstan, Bugarska, Estonija, Iran i Srbija. Gostujuće predstave su titlovane.

Izložba studenata Fakulteta likovnih umetnosti

Foto: Dom kulture Studentski grad

Od 20. marta do 1. aprila, u Velikoj galeriji Doma kulture „Studentski grad”, biće izloženi crteži studenata sa Odseka za slikarstvo. Svaki izloženi rad sa sobom nosi jednu viziju autora, ali takođe i viziju posmatrača koji će se naći pred njime.

Tramvaj zvani Beograd

Foto: Dan u Beogradu

Od 10. marta svi Beograđani i posetioci glavnog grada, imaće priliku da kroz šezdesetominutnu, besplatnu vožnju tramvajem obiđu najvažnije lokalitete grada u pratnji vodiča, na srpskom i engleskom jeziku. Putanja tramvaja se većim delom poklapa sa linijom „kruga dvojke”, počinje od pristaništa, a završava se kod „Beka” i kompleksa „25. maj”.

Osamdeset godina lista Student

U sredu, 29. marta, od 19 časova, Dom kulture „Studentski grad” i knjižara „Magistrala” obeležiće jubilej povodom izlaska prvog lista studenata. U periodu od 1937. do 1941. godine (do početka Drugog svetskog rata u Jugoslaviji) objavljeno je četrnaest brojeva, a časopis su uređivali: Ivo Lola Ribar, Bogdan Pešić, Anton Kolendić i mnogi drugi.


Izvor: Dan u Beogradu / DSKG

Nataša mnogo voli književnost, izlaske, kafu i slikarska remek-dela.

***

Pročitajte i:

Trema kao kamen spoticanja studenata!
Najbolji evropski gradovi za studiranje
Zašto su lošiji đaci kasnije uspešniji?

***

Uključi se! Ovaj tekst nastao je našom željom da stvorimo alternativni veb prostor za studente, gde mogu da pišu i informišu se o onim temama koje smatraju važnim. Ukoliko želiš da i ti pišeš za studentsku rubriku, tvoje ideje su dobrodošle! Nije potrebno prethodno iskustvo, već samo zainteresovanost za studentska pitanja. Da biste se prijavili kliknite OVDE. Prijem novih novinara vršimo do svakog prvog dana u mesecu!


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI