иСербиа - Конференција о иновацијама у туризму на Златибору!

Златибор ће бити домаћин дуго очекиване конференције „Иновације у туризму – ИТ Златибор 2017“ која ће од 10. до 12. маја у хотелу „Палисад“ окупити више од 200 учесника туристичке привреде Србије и околних земаља.

ФОТО: Медиа лифе

Циљ конференције биће у духу слогана „Откријте скривено“, а познати и признати инострани и домаћи експерти из света туризма ће у три дана предавања присутнима открити Кнов Хов за боље искоришћење туристичких потенцијала наше земље и окружења. Показаће шта све може у Србији бити туристички производ и како је могуће унапредити ову делатност и увећати приход од туризма.

На конференцији ће говорити један од најпознатијих светских консултаната у области туризма и туристичког менаџмента професор Андреас Воегл, човек који је за свој рад и залагање освајао признања каква су „Светски Хотелијер године“ и „Најбољи хотел на свету“. Професор Воегл долази из једне од најразвијенијих туристичких привреда у свету и говориће о сличностима које у смислу природних потенцијала за развој туризма имају Аустрија и Србија и одговорити на питање: Зашто их Аустрија боље користи? Он ће пренети део свог богатог знања и искуства на учеснике конференције, говорити о могућностима за трансфер знања (Кнов Хов) из Аустрије у Србију, и на тим искуствима показати како би Србија могла да побољша туристички сектор, развије своје дестинације, побољша рад хотела и других туристичких предузећа.

Посебан акценат конференције биће на значају менаџмента у туризму, о чему ће говорити професори са ФОН-а Александар Марковић, Сања Маринковић и Марко Михић. Који ће осим о теми менаџмента и његовом значају за развој предузећа, говорити и о развоју е-бизниса, као и о иновацијама у сектору менаџмента услуга.

О сличностима и разликама између ефикасности и ефективности које имају пресудан утицај на избор једног од два пута ка „пуковнику или покојнику“, као и Управљању променама ће говорити један од најпознатијих предавача са Адижес института, др Звездан Хорват. Учесници ће имати прилику да сазнају који су то пресудни фактори за успех неког хотела или дестинације, како упаковати нови производ, услугу или идеју, тј. како креирати туристички производ и применити ИТ решења у продаји.

МСц Ненад Вукашиновић, члан ИТ тима, изложиће окупљенима важност и потенцијал који туризам има, сада и овде. Како тај потенцијал на најбољи начин искористити. Говориће о значају дигиталног маркетинга и како путем примене бројних иновација остварити веће приходе, привући и задржати путнике намернике.

Информационе технологије и туризам се већ више од једне деценије међусобно интезивно прожимају и данас је готово немогуће креиратити нешто ново у туризму без примене информационих технологија. Као хигхлигхт конференције биће откривени успешни примери пословања у Србији које стручна јавност назива „светионицима у пословању“.

***

Прочитајте и:
Šta jedan sadržaj čini viralnim?
Tračevi koji uništavaju firmu
Pet trikova za uspešnije pregovaranje

***

Увек настојимо да медијски подржимо пројекте својих партнера, у циљу информисања младих о актуелним дешавањима. Уколико и ви желите да се текст о активностима вашег удружења нађе на порталу иСербиа, можете се јавити поводом сарадње на е-маил marketing@iserbia.rs.


Желим повремено да добијам мејлове од портала о вестима, најновијим конкурсима и активностима OVDE

Odricanje od odgovornosti


Коментари

ВЕСТИ