иСербиа - Школа јавних политика и локалне самоуправе

У периоду од 9. до 18. маја 2017. године, на Факултету политичких наука одржан је семинар „Школа јавних политика и локалне самоуправе – Вол.2“, са циљем да се пре свега младим људима приближи појам јавних политика и функционисање локалне самоуправе.

Autor: Ana Ćurić

ФОТО: GAJP

Семинар "Школа јавних политика и локалне самоуправе - Вол.2" организован је од стране Групе за анализу и креирање јавних политика у сарадњи са Канцеларијом за изучавање јавне управе и локалне самоуправе и Студентском унијом Факултета политичких наука. Пројекат је подржала Градска општина Вождовац.

Школа јавних политика и локалне самоуправе реализована је кроз четири програмске активности, које су подразумевале предавања и разговоре о локалној самоуправи и јавним политикама. Полазници су имали прилике да се упознају са појмом и креирањем јавних политика, информисани су о томе шта су то јавне политике и колико процес њиховог креирања у пракси заправо одступа од целокупног процеса у теорији. Такође, учесницима је приближен појам локалне самоуправе, систем локалне самоуправе у Србији, као и искуства у пракси од стране предавача.

Предавачи су били људи који се активно баве овим темама, како теоријски тако и у пракси, те су на врло квалитетан начин пренели своја знања и искуства полазницима школе. Учесници су имали част да слушају Бобана Стојановића (Факултет политичких наука и Група за анализу и креирање јавних политика), затим Николу Тарбука (СКГО – Стална конференција градова и општина), Милоша Хркаловића (Група за анализу и креирање јавних политика) и Владимира Михајловића (Центар за европске политике).

Полазници су били претежно студенти Факултета политичких наука, али и у нешто мањем броју студенти Правног факултета и Факултета безбедности.

<имг цласс="тфлоат" срц="хттпс://с10.постимг.орг/пy9ее0х89/сертиф.јпг" />

ФОТО: <а хреф="хттп://гајп.орг/"> ГАЈП

Семинар је обухватао и посету ГО Вождовац, где су учесници ближе упознати са функционисањем рада једне градске општине. Након тога, семинар је затворен доделом сертификата, које је полазницима уручио члан већа ГО Вождовац, Милан Тодић.


***

Прочитајте и:

Mladi za kulturu i obrazovanje
Izložbe koje studenti mogu da posete u maju
Kako se povezati sa studentima u inostranstvu

***

Овај текст је настао нашом жељом да млади, који имају шта да кажу и допринесу информисаности и едукацији наше омладине, пренесу своје идеје и сазнања. Уколико желиш да и ти будеш члан нашег младог тима и допринесеш развоју наших амбиција, твоје идеје су нам добродошле! ЦВ и један текст пошаљи на urednistvo@iSerbia.rs уз Цц на office@iSerbia.rs, са назнаком „Пријава / новинар“. Отворено за све од 15 до 35 година. Пријем нових новинара вршимо до сваког првог дана у месецу.


Желим повремено да добијам мејлове од портала о вестима, најновијим конкурсима и активностима OVDE

Odricanje od odgovornosti


Коментари

ВЕСТИ