иСербиа - Који си ти тип студента на факултету?

Ако сте будући бруцош и тек сте уписали факултет, време је да се припремите за оно што вас очекује на факултету. А ако сте студент, проверите да ли сте знали за ове типове.

Фото: Stumagz.com

Приредила: Биљана Васиљевић

У тексту вам представљамо неке типове студената који постоје, са којима ћете се дружити и које ћете вероватно избегавати. Па да кренемо.

1. „Штребери“

Њих виђамо од основне школе, па све до данас. Увек све знају. Обично седе у првом реду, како би били ближи професору. Можда су вам у основној ишли на живце, али на факултету су вам спас. Зато увек будите добри са њима. Ако му случајно нешто није јасно, одмах ће после предавања прићи професору да му додатно објасни или да му препоручи литературу како би боље схватио тај појам.

2. „Климачи“

То су особе које седе поред штребера. Не знају колико и они, али због климања и одобравања уз лажни осмех се провлаче.

3. „Ко су ови?“

Овде се ради о студентима који обично дођу на прво предавање и последње за потписе, али често се десе да тада не добију и још су у чуду како они немају права на потпис.

4. Редовни студенти

Долазе на сва предавања, па чак и она непотребна.

5. „2 у 1” (парови)

Не појављују се један без другог. Долазе у пакету. Понекад се деси да се појави само један и одмах креће паника „Где је други, да ли је добро”, али то је једном у 100 година.

<имг цласс="тфлоат" срц="хттпс://с18.постимг.орг/ф5вутмхе1/цоллеге1.јпг" />

Фото: Debt.com

6. „Спортски“ типови

Спорт, спорт и само спорт. Као да само о томе зна да прича. Укратко, када се нађете у њиховом друштву, искључите мозак и глумите да слушате, климајте главом као Климачи.

7. „Замишљени уметник/филозоф“ тип

Мало прича, ту је негде, гледа у даљину, проговара ако га неко пита нешто. Одговори су му о бесмислености факултета, друштва, живота и слично. Тако да, ако сте из куће изашли срећни, насмејани, пуни живота, немојте да му се приближавате, јер ће се наћи још неки дан у години кад ћете пожелети да одузмете себи живот.

8. „Кладионичари“

Стално имају неке дојаве, активно се кладе. Поседују рачуне у најмање три кладионице. А за време европских и светских првенстава, можете их искључиво наћи у кладионици и тешко ћете ступити у контакт са њима.

9. „Гејмери“

Интересантно код Гејмера је то што су у стању да играју игрице до јутарњих часова. Разговори су искључиво о игрицама. Можете их пронаћи у некој соби.

10. „ТВ студенти“

Осим што студирају, гледају и серије. То су серије разних жанрова. Увек су у току. Њих можете питати за препоруку неке серије или филма. Неке серије су чак гледали минумум три пута, а неки од њих гледају и ријалити програме.

11. „Вечити студенти“

То су студенти старијих генерација. Једноставно, свиђа им се студентски живот. Редовно долазе на обавезна предавања, скупљају потписе, пријављују испите, али одустају.

12. „Студенти из мензе“ и „Партy манијаци“

Не пропуштају ниједан викенд, ниједну студентску журку. Битан им је добар провод и да се негде иде.

Да ли сте се пронашли у неком типу? Запазите колеге на следећем предавању и сазнајте који су они типови.


Извори: Svijet mladih / Pressedan.unin.hr

Биљана је апсолвент новинарства, сањар и заљубљеник у фотографију, књиге и животиње.

***

Прочитајте и:

Razmrdajte vijuge uz pomoć aplikacija
Trikovi za hvatanje beleški
Besplatne aplikacije i sajtovi za učenje jezika

***

Укључи се! Овај текст настао је нашом жељом да створимо алтернативни веб простор за студенте, где могу да пишу и информишу се о оним темама које сматрају важним. Уколико желиш да и ти пишеш за студентску рубрику, твоје идеје су добродошле! Није потребно претходно искуство, већ само заинтересованост за студентска питања. Да бисте се пријавили кликните OVDE. Пријем нових новинара вршимо до сваког првог дана у месецу!


Желим повремено да добијам мејлове од портала о вестима, најновијим конкурсима и активностима OVDE

Odricanje od odgovornosti

Коментари

ВЕСТИ